?>

Mardin’de ‘Yöresel Ürünler Fuarı’ başladı

Aslen kızıltepeli olan enes özcan ise fuarın farklı illerden gelen ürünleri mardin’e taşıdığını ifade ederek, "buraya farklı yerlerden, başka medeniyetlerden ürünler getirildi

Kültür Sanat - 3 ay önce

Türkiye’nin farklı bölgelerinden getirilen yöresel gıda, el sanatları ve tekstil ürünleri, Mardin’de düzenlenen fuarda vatandaşların beğenisine sunuldu.

Mardin’in Artuklu ilçesinde kurulan stantta çeşitli yörelerden gelen esnafın katılımıyla yöresel tatlar ve ürünler hem tanıtılıyor hem de satışa sunuluyor. Fuar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzetleri tanıtma ve tattırma imkanı sağlarken, kültürel çeşitliliği de ön plana çıkarıyor.

Tokat’tan fuara katılan ve Mardinlilerin ilgisinden memnun olduklarını aktaran Nihat Büyük, bu topraklarda olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Büyük, "Mardin’e yöresel ürünler festivaline geldik. Burada insanlara, akciğer için macun, hemoroid, egzama için krem ayrıca çörekotu kantaron yağı gibi ürünler satıyorum. Ürünlerimizi buraya Mardin halkına tanıtmaya getirdik. Herkesi bekleriz, çıkın çıkın gelin. Allah razı olsun Mardin halkına teşekkür ederim çok duyarlılar. Buraya geldiler bizi yalnız bırakmadılar. Hep birlikte alışveriş için geliyorlar. Mardin harika bir yer. Muhteşem bir yer. Türkiye’nin en muhteşem ili diyebilirim" dedi.

Aslen Kızıltepeli olan Enes Özcan ise fuarın farklı illerden gelen ürünleri Mardin’e taşıdığını ifade ederek, "Buraya farklı yerlerden, başka medeniyetlerden ürünler getirildi. Örneğin Afyonkarahisar’dan sucuk, Malatya’dan yöresel ürünler, Trabzon’dan peynir getiriyoruz. Burada olmayan şeyleri buraya getiriyoruz ki maksat farklılık olsun. Diğer yerlere göre de uygun vermeye çalışıyoruz ki bir farkımız olsun. İnsanlar bundan yararlansın. Burada olma amacımız bu. Yoğunluk normal olarak biraz sıkıntılı geçse de çok şükür diyelim" diye konuştu.

21 Eylüle kadar açık kalacak fuar, Mardinliler için alışveriş ve kültürel kaynaşma imkanı sunmaya devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

Bengü’den Kayseri’de unutulmaz performans

2025-09-13 15:07 - Magazin

İlgili Haberler

Erzincan’da Kuşaklararası Masal ve Tiyatro buluşması

06:25 - Kültür Sanat

Dünya’nın ilk mağara kilisesinde Noel ayini

00:34 - Kültür Sanat

Konya’ya özel "Şivlilik" geleneği fener alayı ile başladı

21:04 - Kültür Sanat

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nden yeni yıl sergisi

17:26 - Kültür Sanat

Kafkaslar’dan Anadolu’ya müzik şöleni

17:16 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

16:59 - Asayiş

Ölümlü sarı serum olayında ilk duruşma görüldü

16:50 - Asayiş

FETÖ’ye üye olmaktan aranan şahsı polis yakaladı

16:29 - Asayiş

Bakan Kacır’dan Libya’ya taziye mesajı

15:48 - Genel

Eski komşusunu vuran kadın: "Evlenme isteğimi reddetti, vurdum"

15:37 - Asayiş