?>

Marmaris Kalesi, Latin Büyükelçileri Ağırladı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris Kalesi'nde düzenlenen resepsiyonda Latin Amerika ülkelerinin büyükelçilerini ağırladı.

Marmaris - 11 ay önce

Marmaris, dün akşam tarihi Marmaris Kalesi'nde düzenlenen görkemli bir resepsiyonla Latin Amerika ülkelerinin büyükelçilerini ağırladı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, açılış konuşmasında misafirperverliğini dile getirerek, bu buluşmanın diplomatik bir ziyaretten öte, sıcak bir dostluğun başlangıcı olduğunu vurguladı.

Resepsiyonda Meksika, Panama, Kosta Rika, Venezuela ve Guatemala büyükelçileri ve değerli heyetleri hazır bulundu. Başkan Ünlü, konuşmasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Lex Maris Derneği'ne, Prof. Dr. Hakan Karan'a ve Ceyhun Balcıoğlu'na özel teşekkürlerini iletti.

"Kalıcı Bir Kültürel Köprü Kurmayı Umuyoruz"

Belediye Başkanı Ünlü, bu buluşmayı Türkiye ile Latin Amerika ülkeleri arasında kalıcı bir kültürel köprü kurma vizyonunun ilk adımı olarak tanımladı. Önümüzdeki yıllarda Marmaris'te yıllık bir Latin Festivali düzenlemeyi planladıklarını ve şehrin sokakları ile kıyı şeridinde gerçek bir Latin Karnavalı hayal ettiklerini dile getirdi. Ünlü, bu hayali gerçekleştirmek için büyükelçilerin desteğine ve fikirlerine ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

Başkan Ünlü, Latin Amerika kültürleri ile Türkiye'nin güçlü gelenekleri, sıcakkanlı insanları ve dostluğa duyulan derin saygı gibi birçok ortak noktası olduğunu vurguladı. Tarihin, iki kültürün birbirini kolayca ve içtenlikle anlayabildiğini gösterdiğini ifade etti.

Marmaris Kalesi'nin bu gece sadece bir tarih anıtı değil, aynı zamanda yeni bağlantıların, iş birliklerinin ve kıtalar arası paylaşılan ilhamın bir sembolü haline geldiğini söyleyen Ünlü, misafirlerin Marmaris'te geçirecekleri zamandan keyif almalarını diledi ve sözlerini, "Marmaris'e tekrar hoş geldiniz. Kalplerimize hoş geldiniz" diyerek tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Konya’da silahlı saldırı: 2 ölü

2025-07-12 22:28 - Asayiş

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Suriye ordusu Süveyda’dan çekilmeye başladı

2025-07-16 23:48 - Asayiş

MARMARİS ARMUTALAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ

2025-07-18 11:59 - ÇEVRE

Köyceğiz’de kaza: 3’ü ağır 4 yaralı

2025-07-12 09:43 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Fethiye ve Marmaris'te Büyük Uyuşturucu Operasyonu

2025-07-18 11:34 - Asayiş

İlgili Haberler

Marmaris’te meydanda maç heyecanı 

20:13 - Marmaris

Marmaris'te LGS maratonu sona erdi

14:31 - Marmaris

Marmaris'te LGS Heyecanı: 1087 Öğrenci Sınava Girdi

13:08 - Marmaris

AĞAÇLAR KESİLMİYOR ÖRTÜ ALTI TEMİZLİĞİ YAPILIYOR AÇIKLAMASI GELDİ

12:42 - Marmaris

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

11:31 - Marmaris

Günün Manşetleri

Samsunspor’dan teknik heyete transfer

16:42 - Spor

Eşyaları dere kenarında bulunan şahıs için arama çalışması başlatıldı

16:18 - Asayiş

BESNİ’DE 50 DÖNÜMLÜK ALAN YANDI

16:04 - Asayiş

SİVAS’TA ETKİLİ OLAN DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

16:03 - Gündem

Yıldırım’da düşünen ve üreten gençler yetişiyor

14:58 - Siyaset