?>

Marmaris'te Öğrencilere "Aile Geleceğin Teminatıdır" Konferansı

Muğla Aile Platformu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir, Marmaris'te üniversite öğrencilerine verdiği konferansta ailenin toplumun temel taşı olduğunu ve küresel tehditlere karşı korunması gerektiğini vurguladı.

Marmaris - 8 ay önce

Muğla’da faaliyet gösteren 20 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile kurulan Muğla Aile Platformu Koordinatörü olan ve aynı zamanda Muğla Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet DEMİR tarafından Marmaris’te üniversite eğitimlerine devam eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Aile Geleceğin Teminatıdır” konulu konferans verildi.

Konferansta Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet DEMİR tarafından, din, dil, ırk, mezhep, siyasi görüş, yaşam tarzı, ideoloji fark etmeksizin hangi coğrafya veya bölgede yaşarsak yaşayalım, içinde bulunduğumuz toplumu ayakta tutan temel ögenin “Aile” olduğu, kadim medeniyetimizde ailenin, cennet patentli, İstiklal Marşı’mızda geçen ifade ile “En Son Ocak” ve savunulması gereken “Son Kale” olduğu vurgulandı. 

Günümüzde bireyi içinde bulunduğu toplumun tüm gelenek ve medeniyet değerlerinden koparmak için çaba harcandığı, medya, sanat, spor, siyaset, akademi, sağlık, dijital platformlar, uluslararası kuruluşlar ve iş dünyası gibi birçok alanın istismar edildiği görülmektedir. Bu doğrultuda, insanları kimliksiz, şahsiyetsiz, cinsiyetsiz, mülkiyetsiz, milliyetsiz, hedonist bireylere dönüştürecek ifsat projeleri yürütülmektedir. Bu projeler, hız ve haz odaklı dijital çağın da etkisiyle tüm dünyaya sirayet etmekte, propaganda ve dayatma araçlarıyla insanlığın varoluşunu ve sürdürülebilirliğini tehdit etmektedir.

Özelde aileyi, genelde ise toplumu tehdit eden tüm bu unsurlara karşı mücadele hususunda, ülkemizde ve tüm dünyada daha fazla farkındalık oluşması gerektiği, bireysel yaşam ve sınırsız özgürlük anlayışıyla birtakım menfi akım ve dayatmalar, bağımlılık tuzakları, insan tabiatı ile aileyi ve fertlerini hedef alan faktörlerin ülke gündeminde ortak akıl ile tartışılan konular haline gelmesinin önemli olduğu belirtilen konferans, neslimizin varoluşuna ve tabiatımıza yönelen bu tehditlerle mücadele, yaşam hakkının kutsallığını ve gelecek nesilleri önemseyen her bir ferdin temel insanlık görevi olduğu vurgulanarak sona erdirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

AK Parti İstanbul’dan dijital medya hamlesi

2025-04-27 18:26 - Siyaset

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Fırtına çatıları uçurdu, hasar tespit çalışmaları başladı

2025-04-24 12:55 - Gündem

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Mersin’de havalar ısınınca sahiller hareketlendi

2025-04-24 11:08 - Kültür Sanat

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

İlgili Haberler

MARMARİS'TE YAZ SEZONU ÖNCESİ GÜRÜLTÜ VE MÜZİK TOPLANTISI

14:34 - Marmaris

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

14:08 - Marmaris

MTO, KAPANMA RİSKİ BULUNAN OTELLER İÇİN EK SÜRE TALEP ETTİ

11:23 - Marmaris

Marmaris’te Fırınlarda Eksikler Giderildi

15:57 - Marmaris

Marmaris Yeni Yıl Festivali Coşkusu Meydanlara Taştı

14:11 - Marmaris

Günün Manşetleri

Kırağı vurdu, gök domates seraya taşındı

09:38 - Ekonomi

Kayak merkezlerinde kar kalınlığı açıklandı

09:23 - Gündem

TAG davası ertelendi

09:09 - Genel

Evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan motokurye hayatını kaybetti

05:53 - Asayiş

Seyir halindeki işçi servisi alev aldı

15:42 - Asayiş