?>

Marmaris’te suç örgütü operasyonu: 9 tutuklama

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen organize suç soruşturması kapsamında, Marmaris’te bir marinada faaliyet gösteren optik mağazasına yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 9’u tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş - 2 ay önce

29 Mart 2026 tarihinde Marmaris Sarıana Mahallesi’nde meydana gelen iş yeri kurşunlama olayının ardından, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ve Marmaris KOM amirliği ekipleri tarafından kapsamlı soruşturma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda saldırının organize şekilde planlandığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin olay günü İzmir’den kiralık araçla Marmaris’e geldikleri tespit edildi. Polis ekiplerinin incelemesinde, saldırıda kullanılan mavi renkli Renault Clio marka aracın İzmir’den kiralandığı, aracın hareketlerinin Plaka Tanıma Sistemi kayıtları üzerinden adım adım takip edildiği öğrenildi.

Ekiplerin yaptığı çalışmalarda şüphelilerin Marmaris’e giriş sırasında izlerini kaybettirmek amacıyla başka bir araca ait sahte plakayı kiralık araca taktıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin olay sonrası Marmaris çıkışında yeniden gerçek plakayı kullandıkları ve aracı birkaç gün sonra İzmir’de teslim ettikleri belirlendi.

Soruşturma dosyasında müşteki ifadeleri, güvenlik kamerası kayıtları, HTS analizleri, banka hesap hareketleri ve araç hareketlilikleri detaylı şekilde incelendi. Teknik takip sürecinde olayla bağlantılı yeni isimlere de ulaşıldığı öğrenildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Marmaris KOM şube amirliği ekipleri tarafından 12 Mayıs sabahı Muğla, İzmir ve Kayseri’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çok sayıda adrese gerçekleştirilen baskınlarda A.K., M.A.G., Ö.F.Y., C.A., Y.E.Y., F.B.Ö., G.Ö., M.A., R.Ç. ve M.D. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Firari şüphelilerin Aydın’ın Söke ilçesine kaçmasına yardım ettikleri öne sürülen B.D.G. ile K.K. isimli şahısların da operasyon kapsamında yakalandığı bildirildi.

Şüpheliler hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Nitelikli yağma”, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet”, “Tehdit”, “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması”, “Mala zarar verme” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla işlem yapıldığı açıklandı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube’deki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında bu sabah Marmaris Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye çıkarılan şüphelilerden 9’u tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

Marmaris’te İtalyan "Fusion" esintisi

2026-05-12 15:29 - Magazin

İlgili Haberler

Tabancayla yaraladıkları şahsı hastaneye bırakıp kaçtılar: 1 yaralı

02:53 - Asayiş

Devrilen traktörün sürücüsü ağır yaralandı

02:02 - Asayiş

TEİ’deki yangın kontrol altına alındı

01:43 - Asayiş

Kırıkkale’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

01:36 - Asayiş

Uçurum kenarında bulunan motosiklet ekipleri harekete geçirdi

01:17 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim