?>

MASKİ’den taşkınlara kalıcı çözüm

MASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ŞEHZADELER İLÇESİ AHMET BEDEVİ MAHALLESİ'NDE YOĞUN YAĞIŞLARDA YAŞANAN SU BASKINLARINI ÖNLEMEK AMACIYLA YAKLAŞIK 200 METRELİK YAĞMUR SUYU HATTINI YENİLEMEYE BAŞLADI. ÇALIŞMAYLA BÖLGENİN ALTYAPISI GÜÇLENDİRİLEREK TAŞKIN RİSKİNİN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR.

Gündem - 1 saat önce

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesi Ahmet Bedevi Mahallesi’nde yoğun yağışlarda yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla yaklaşık 200 metrelik yağmur suyu hattını yenilemeye başladı. Çalışmayla bölgenin altyapısı güçlendirilerek taşkın riskinin azaltılması hedefleniyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında yoğun yağışlarla birlikte yaşanan altyapı sorunlarına kalıcı çözüm üretmek amacıyla Şehzadeler ilçesi Ahmet Bedevi Mahallesi’nde yağmur suyu hattı yenileme çalışması başlattı.

İl genelinde altyapıyı güçlendirmeye yönelik yatırımlarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, Ahmet Bedevi Mahallesi 300 Sokak’ta yoğun yağış dönemlerinde oluşan su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yaklaşık 200 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattını yeniliyor.

Mevcut altyapının yetersiz kalması nedeniyle yatırım programına alınan çalışmayla bölgenin yağmur suyu tahliye kapasitesinin artırılması ve muhtemel taşkın risklerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Şahika Orhan, iklim şartlarının etkilerini de dikkate alarak altyapı yatırımlarını ihtiyaç duyulan bölgelerde planlı şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Orhan, "Besim Başkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu bir yaşam sürmesi için altyapı çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ahmet Bedevi Mahallesi’nde yürüttüğümüz yağmur suyu hattı yenileme çalışmasıyla özellikle kış aylarında yaşanabilecek su taşkınlarının önüne geçmeyi ve bölgenin altyapısını daha güçlü hale getirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Tamamlanmasının ardından yeni yağmur suyu hattının, bölgede yaşanabilecek su baskınlarını önemli ölçüde azaltarak vatandaşların daha güvenli bir altyapıya kavuşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

2026-06-30 16:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Karapınar’da çerezlik ayçiçeğinde beyaz çürük belirtisi

11:44 - Gündem

‘Altın balığı’ tuttum diye sevindi, oltadan sazan balığı çıktı

11:27 - Gündem

Geri dönüşüme destek verenler tablet ve akıllı saatle ödüllendirildi

11:24 - Gündem

AK Parti’li Saygılı: "Devletimiz, yanan her karış toprağı yeniden fidanla buluşturdu"

11:15 - Gündem

Trabzon’da yaz temizliği

11:07 - Gündem

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş