Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinden oluşan iki takım, TEKNOFEST İstanbul 2025’te Türkiye derecesi elde ederek üniversitelerine büyük gurur yaşattı.
MCBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sezai Taşkın’ın danışmanlığındaki OHMIGOS Takımı, Mesleki Yetenek Yarışması - Endüstriyel Otomasyon ve Programlanabilir Sistemler Kategorisi’nde Türkiye birincisi oldu. Takım kaptanı Hakan Çevik, ekip üyeleri Mervenur Çelik, Ali Mert Esendemir ve Mustafa Murat Taşcı’dan oluşan ekip, ödüllerini T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın elinden aldı.
Aynı festivalde, 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda yarışan Kovak: KompoFilament Takımı ise Türkiye üçüncülüğü elde etti. Takım kaptanı Muhammed Emre Çokyaşar liderliğinde ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Özmen danışmanlığında hazırlanan "Kompozit Filamentlerin Dayanıklılıkları ve Üretim Açıların Dayanıklılık Üzerine Etkisi" başlıklı proje, Makine İmalatı ve Otomotiv ile Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji kategorilerinde önemli bir derece aldı. Ekip, ödülünü Selçuk Bayraktar ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’ın elinden aldı.
MCBÜ yönetimi, elde edilen iki gurur verici başarıda emeği geçen tüm akademisyenleri ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının artarak devam etmesini diledi.
HABER KAYNAĞI : İHA