?>

Mehmetçiklerin mektupları Samsunlu öğrencilerle buluştu

SAMSUN’DA DAHA ÖNCEDEN MEHMETÇİKLERE MEKTUP YAZAN İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MEKTUPLARINA CEVAP GELDİ. ASKERLERDEN GELEN MEKTUPLARI OKUYAN MİNİK ÖĞRENCİLER, BÜYÜK GURUR VE MUTLULUK YAŞADI.

İnsan - 3 hafta önce

Samsun’da daha önceden Mehmetçiklere mektup yazan ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin mektuplarına cevap geldi. Askerlerden gelen mektupları okuyan minik öğrenciler, büyük gurur ve mutluluk yaşadı.

Mili Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde çocukların vatan ve millet sevgisi farkındalığını artırmak amacıyla hayata geçirilen ‘İlk Mektubum Mehmetçiğe’ projesi kapsamında, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin yazdığı mektuplar cevap buldu. Samsun-Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda eğitim gören 1. sınıf öğrencileri, okuma yazmayı öğrenir öğrenmez, mektup yazarak Mehmetçiklere mektup yazmıştı.

Okuma yazmayı öğrenir öğrenmez mektup yazan minik öğrencilerin gönderdiği mektuplara, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görevli askerler tarafından cevap yazıldı. Bu kapsamda Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencileri ziyaret etti. Mehmetçiğin gönderdiği mektupları sınıflarında okuyan öğrenciler, mutluluk ve gururu birlikte yaşadı.

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi ve Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ve beraberindeki heyet sınıfları gezip, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Etkinliğin sonunda öğrenciler, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bandosu eşliğinde şarkılar söyledi. Etkinlik, askerlerin TSK Askerlik Andını okuması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

Türkiye, oy birliği ile Uluslararası Ulaştırma Forumu’nun 2027 Dönem Başkanlığına seçildi

2026-05-07 12:50 - Siyaset

Defne Kurt yılın sporcusu seçildi

2026-05-07 12:27 - Spor

Yıldırım’da Hıdırellez coşkusu

2026-05-07 12:09 - Siyaset

Efeler’de Anneler Günü coşkusu şenlikle taçlanacak

2026-05-07 12:54 - Kültür Sanat

Doğanın bir armağanı gibi duran şelale görenleri mest etti

2026-05-07 11:47 - Gündem

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem