?>

Mekânlara şok denetimler başladı

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle haftanın5 günü şok baskınlarla yiyecek sektöründe faaliyet gösteren ve fırın işletmecilerine yönelik kontrollerini sıklaştırdı.

Marmaris - 7 yıl önce

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının başlamasıyla rutin kontrollerini artırdı. İkişer kişilik dört araçlık sekiz uzman personel, haftanın beş günü şok baskınlarla denetimlerine başladı.

Dün, Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya koordinesinde kent merkezinde faaliyet halinde bulunan dört fırına eş zamanlı şafak vakti şok baskın yapıldı. İşletmelerde hamur işlerinin yapıldığı alanlar, çalışanlar ve hamur işlerinde kullanılan malzemeler denetlendi. Denetimlerde işletme sahipleri uyarılarak yönetmelik ve mevzuatlar hakkında bilgilendirilme yapıldı. Yapılan kontrollerde eksiklik bulunmadı.

Yapılan denetimler hakkında açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya, “Ramazan ayı münasebetiyle özellikle tüketicilerin daha hassas olduğu bir döneme girmiş bulunmaktayız. Bizler de Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak bu ayda denetimlerimizi daha çok fırınlara ve yemek sektörüne yönelttik. Şimdiye kadar yaptığımız denetimlerde özellikle hijyen konusunda taviz vermiyoruz. Çünkü bir üretim yerinin hijyeni üretilen o ürün için en önemli aşamadır. Tabi ki ayrıca Çalışanların durumu da önemlidir. Özellikle hamur yapılan bölümlerde çalışan kişilerin hijyen koşullarını da denetliyoruz. Dışarıdan içeriye girebilecek haşerelere karşı önlemler alınıp alınmadığı da çok önemlidir. Haftanın beş günü mesai arkadaşlarımızla beraber günün herhangi bir saatinde yiyecek ve içecek sektörlerine şok baskınlarımız olacaktır. Bu denetimlerde işletme sahipleri ile çalışanları da bilgilendiriyoruz” dedi.

Yetkililer, Ramazan ayı boyunca kasap, fırın, süpermarket, unlu mamul üreticileri, pastaneler, lokanta-restoran, yemek şirketleri ve içecek firmalarına denetimlerine devam ettirecek. Marmaris ve kırsalında faaliyet halinde bulunan 1800 restoran-lokanta, büfe ve 60 fırın olduğu öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Türk denizciliği Fethiye’de tartışıldı

2018-05-14 09:55 - Gündem

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden büyük atılım

2018-05-15 09:57 - Sağlık

Yörük- Türkmen festivali yapıldı

2018-05-15 09:58 - Kültür Sanat

PİK öğrencisi Kaya Marmaris’in gururu oldu

2018-05-16 09:49 - Marmaris

PİK öğrencileri Marmaris’i gururlandırdı

2018-05-17 10:18 - Marmaris

Özel çocuklar Bahriyeli oldu

2018-05-14 10:39 - Marmaris

“WBBF Grand Prix” Marmaris’te yapıldı

2018-05-15 09:55 - Marmaris

Erdem İnşaat yeni showroomunu hizmete açtı

2018-05-14 09:57 - Marmaris

Başkan Acar’dan Ramazan mesajı

2018-05-16 09:48 - Marmaris

Müzik eşliğinde su ritimleri büyülüyor

2018-05-19 10:25 - Marmaris

İlgili Haberler

MARMARİS BU GECE JABBAR İLE EĞLENDİ

14:40 - Marmaris

Marmaris’te park sorunu vatandaşları çileden çıkarıyor 

13:10 - Marmaris

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN PATİLİ DOSTLARA ZİYARET

10:56 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİ’NDEN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMA

10:39 - Marmaris

BÜYÜKELÇİ MORRİS’TEN MARMARİS’E TAM DESTEK

16:57 - Marmaris

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş