?>

Melikgazi Belediyesi, restorasyon çalışmalarıyla kültürel mirası geleceğe taşıyor

İLÇEDE GEÇMİŞİN İZLERİNİ TAŞIYAN YAPILARI ASLINA UYGUN ŞEKİLDE RESTORE EDEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ, TARİHİ YAPILARA YENİDEN İŞLEV KAZANDIRARAK KÜLTÜREL VE SOSYAL HAYATA DAHİL EDİYOR.

Genel - 7 gün önce

İlçede geçmişin izlerini taşıyan yapıları aslına uygun şekilde restore eden Melikgazi Belediyesi, tarihi yapılara yeniden işlev kazandırarak kültürel ve sosyal hayata dahil ediyor.

Melikgazi’de yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilçenin tarihi ve kültürel kimliğini korunmayı amaçladıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Melikgazi’miz tarihi eserlerin yoğun olduğu bir ilçe. Melikgazi ilçemizde tarihi yapıların restore edilerek günümüz hizmetine sunulması çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. İlçemizin somut kültürel miraslarından olan konak, han, medrese, türbe ve çeşmelere kadar birçok yapıyı günümüze kazandırıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkarılması, gelecek nesillere aktarılması yanında yapılara fonksiyon yükleyerek yeniden işlevlendiriyoruz. Çalışmalarımızla sadece fiziksel yapıların yenilenmesini sağlamakla kalmıyor aynı zamanda bir kentin hafızasının yaşatılmasını da sağlıyoruz. Yapıların mimari dokularını titizlikle korurken, peyzaj ve çevre düzenleme işlemlerini de gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda yapılan her restorasyon çalışmamız şehrimize ve ilçemize değer katan kalıcı bir hizmet olarak öne çıkıyor. İlçemizde göreve geldiğimiz günden bu yana Gön Han, Köşk Medrese, Suya Kanmış Hatun Türbesi, Dört Ayak Türbesi, Sırçalı Kümbet, Bakkaloğlu Konağı, tarihi çeşmeler gibi birçok yapının içinde yer aldığı 20 adet restorasyon çalışması yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Restorasyon uzun süren ve özverili bir çalışma. O yüzden emek veren gayretle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

2025-12-26 13:56 - İnsan

Başkan Aras: “Gençlerden Gelen Her Fikri Desteklemeye Hazırız”

2025-12-26 13:53 - Genel

Marmaris’te mesleki eğitime yeni merkez

2025-12-26 12:37 - Marmaris

Milas’ta yağış sonrası yollar çamura döndü

2025-12-26 12:37 - Genel

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’dan kurumlara ziyaret turu

2025-12-26 11:20 - Marmaris

Marmaris’te yılbaşı öncesi trafik denetimleri sıklaştırıldı

2025-12-26 12:43 - Marmaris

Yapay zeka vizyonu iki prestijli ödülle taçlandı

2025-12-26 11:30 - Teknoloji

Muğla’da İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

2025-12-26 09:48 - Gündem

Temizlik Emekçileri Yeni Yıl Festivali’nde Sahne Alıyor

2025-12-26 13:53 - Marmaris

Muğla Güçbirliği’nden MUSKİ’ye Altyapı Ziyareti

2025-12-26 13:53 - Genel

İlgili Haberler

Malatya’da Paşaköşkü Camisi’nin hasarlı minaresi onarılıyor

10:22 - Genel

Bozdoğanlı üreticiler, tarım sigortaları konusunda bilgilendirildi

10:17 - Genel

Aydın’da yılın ahisi seçilen Düzgünel yaşamını yitirdi

09:48 - Genel

Etiyopya’dan Torbalı’ya özel ilgi

09:48 - Genel

Yargıtay’dan kamulaştırma davasında emsal karar

09:42 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan