?>

Melikgazi’de e-çap ile işlemler artık daha kolay

?lçede belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek ve kolaylaştırmak için yeni bir sistemi daha hayata geçiren melikgazi belediyesi; yenilikçi ve teknolojik belediyecilik kapsamında elektronik çap sistemi ‘e-çap’ uygulamasına başladı.

Genel - 2 ay önce

İlçede belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek ve kolaylaştırmak için yeni bir sistemi daha hayata geçiren Melikgazi Belediyesi; yenilikçi ve teknolojik belediyecilik kapsamında Elektronik Çap Sistemi ‘e-çap’ uygulamasına başladı.

Uygulama sayesinde vatandaşların belediyeye gelmelerine gerek kalmadan imar çapı bilgileri internet üzerinden yükleyebilecek. Belediye çalışmalarına ve vatandaşlara büyük bir kolaylık sunan çalışma hakkında bilgi veren Başkan Palancıoğlu; "Melikgazi Belediyesi olarak yenilikçi, modern, teknolojik ve kolay erişim sağlayan e-belediyecilik uygulamalarımıza ‘e-çap’ uygulamamızı da dahil ettik. 2022 yılında da e-imar uygulamasına geçmiş, mimari, statik ve mekanik projeler ile ilgili işlemlerin belediyeye gelmeden hızla yapılmasını sağlamıştık. Teknolojiyi en verimli şekilde kullanarak hizmet sunuyoruz. Teknolojiye ve inovasyona büyük önem veren belediye olarak sürekli değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmaya devam ediyoruz. https://imar.melikgazi.bel.tr/ adresinden erişim sağlandıktan sonra ‘Hızlı Başvuru’ alanında bulunan "Çap Birimi" seçilir, İlk defa çap başvurunuz var ise "Çap Başvurusu (Yeni Yapı)" seçimi yapıldıktan sonra ‘Başvuru Yap’ tıklanarak devam edilir. 7/24 talep alabilen e-ÇAP platformu, Türkiye’nin her yerinden, bilgisayar, tablet ya da telefon gibi tüm cihazlardan erişilebilir durumda. E-çap vatandaşın belediyeye gelmesine gerek kalmadan işlemlerini online olarak tamamlamasına imkan tanıyor. Bu faydalı uygulamayı hayata geçiren mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

"KIDEM TAZMINATINDA TAVAN ÇÖKTÜ"

2025-07-14 14:18 - Genel

MARMARİS'TE YANGINLARA KARŞI YOL KENARINDAKİ KURU OTLAR TEMİZLENDİ

2025-07-18 13:51 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

İlgili Haberler

Nurettin Açıkalın’dan ATO Başkanı Baran’a ziyaret

16:42 - Genel

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu Tralleis’te toplandı

16:26 - Genel

Erciyes OSB’de altyapı çalışmaları başlıyor

16:09 - Genel

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR'DEN BODRUM'A HİZMET İNCELEMESİ

15:17 - Genel

Bir ayda 9 bine yakın artçı

15:02 - Genel

Günün Manşetleri

İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu

14:23 - Sağlık

Kamyonetini 1 ton fındık karşılığında sattı

14:21 - Genel

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş