?>

Melikgazi, kentsel dönüşüm çalışmaları ile düzenli şehirleşmeye öncülük etmeye devam ediyor

Hem şehirleşmeyi hızlandırmak hem de sağlıklı ve güvenli konutlarla yaşam alanları sağlamak adına 6 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen melikgazi belediye başkanı doç. Dr. Mustafa palancıoğlu, mahallelerde 2. Etap çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Gündem - 11 ay önce

Hem şehirleşmeyi hızlandırmak hem de sağlıklı ve güvenli konutlarla yaşam alanları sağlamak adına 6 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, mahallelerde 2. etap çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Daha yaşanabilir bir ilçe ve şehirleşmenin artması için kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçede hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak 6 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Anbar’da yapılan yeni konutlarımızı sahiplerine teslim etmiştik. Şimdi de Anbar Mahallemizde 270 yeni konutun yapım işi devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanımızda binaların zemininde depreme karşı güçlendirme yapıldı. 3 okul, sağlık ocağı, parklar, kütüphane, pazar yeri, yeni yollar gibi birçok hizmetimizi, ilk etabı tamamlanan Kazım Karabekir Mahallemizde hayata geçirmiştik. 2,5 yıldır altyapısını hazırladığımız Kazım Karabekir Mahallemizde ise 2. etap çalışmamız devam ediyor. Burada toplamda 9 blokluk bir çalışma var. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu mahallemizde toplamda 20 blok var. İhalelerimiz yapıldıkça yeni bloklarımız da yapılmaya devam edecek. Vatandaşlarımız Melikgazi Belediyesine ve müteahhitlerine güveniyor. İnşallah en kısa zamanda tamamlayıp sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

Battalgazi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde devam eden çalışmalarını da müteahhitleri ile birlikte inceleyen Başkan Palancıoğlu, şunları söyledi:

“Battalgazi Mahallemizde 23 blokluk bir kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Binalar nerdeyse tamamlanmış durumda. Biz de belediye olarak yol ve kaldırım çalışmasına başladık. Müteahhit arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hızla çalışmalarımız bitiyor. Birinci etap çalışmaları tamamlanıp 2. etabına başladığımız Yıldırım Beyazıt Mahallemizde ise yaklaşık 200 dairelik kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Bu alanda büyük bir çalışma ve büyük bir yatırım söz konusu. Burada büyük bir yol olan Şükran Caddesi’ni yeni açtık. 2 okul, parklar, kavşaklar ve yeni Sami İpek Bulvarımız ile Yıldırım Beyazıt Mahallemiz gelişti, değişti. Çok güzel oldu. Hummalı bir çalışma var. 2. etabın inşaat kabası 6 ayda bitmiş oldu. Rabbim kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin. Burada 450’ye yakın dairemiz var. Çevre Bakanlığı gibi çalışarak binlerce daireyi sahiplerine hızla kavuşturuyoruz. Hayırlı olsun.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

2024 YILINDA EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 10 ŞEHİR

2025-01-11 13:38 - Gezi

İlgili Haberler

Asansör boşluğunda mahsur kalan kedi için itfaiye seferber oldu

19:12 - Gündem

Siirt’te yaban hayvanlarına 750 kilo yem bırakıldı

19:30 - Gündem

Valilikten evcil hayvan uyarısı

17:55 - Gündem

Edirne merkezde hava kirliliği çıplak gözle görüldü

17:02 - Gündem

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

16:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Seyir halindeki işçi servisi alev aldı

15:42 - Asayiş

FETÖ’nün sözde Ürgüp ilçe sorumlusu yakalandı

15:32 - Asayiş

Park halindeki duvarda asılı kaldı

15:25 - Asayiş

100 yıllık tarih yeniden canlandı

15:14 - Kültür Sanat

Bıçaklanmış halde ölü bulunan kadın son yolculuğuna uğurlandı

15:01 - Asayiş