?>

Meram’da çevre ve sıfır atık eğitimleri aralıksız devam ediyor

Meram belediyesi, çocukların ve gençlerin sıfır atık bilincini ve çevre hassasiyetini artırmak amacıyla periyodik olarak verdiği eğitimlere devam ediyor.

Gündem - 6 ay önce

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, çocukların ve gençlerin sıfır atık bilincini ve çevre hassasiyetini artırmak amacıyla periyodik olarak verdiği eğitimlere devam ediyor.

Meram Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülen ’Sıfır Atık Projesi’ne destek vermeye devam ediyor. Bu çerçevede, Meram Belediyesi bünyesinde kurulan ‘İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ uzmanları tarafından periyodik olarak öğrencilere verilen eğitimler Hatıp İlkokulu’nda devam etti. Okulu ziyaret eden ve çevre bilincinin oluşması için geri dönüşüm hakkında bilgi veren Meram Belediyesi uzmanları, çöp olarak bilinen atıkların geri dönüşüm sayesinde tekrar nasıl kullanılabilir hale getirildiğini anlattı. Uzmanlar öğrencilere ayrıca, bu noktada neler yapabileceklerini de örnekler ve etkinliklerle aktardı. Etkinliklerde Hatıp İlkokulu öğrencilerinin geri dönüştürülebilen malzemelerden yaptıkları ürünler sergilenirken çevre bilincini arkadaşlarına hazırladıkları gösterilerle anlattılar. “Bu eğitimler hem doğayı hem geleceğimizi güçlendirecek”

Güçlü bir gelecek ve temiz bir çevre adına tüm sıfır atık çalışmalarını önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, çocuklara çevre bilinci ve hassasiyeti ile sıfır atık farkındalığının aşılanması amacıyla düzenledikleri etkinlikler ve eğitimleri de bu kapsamda ele aldıklarını ifade etti. Her şeyin başının eğitim olduğu gibi çevre ve sıfır atık politikalarının başının da eğitim olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, “Çocuklarımıza, atık oluşumunun önlenmesinden atıkların azaltılmasına, kaynağında ayrı biriktirilmesinden ayrı toplanmasının önemine, doğal varlıkları korumalarından doğa dostu tüketim alışkanlıklarına kadar geniş bir yelpazede farkındalık kazanmaları için düzenlediğimiz bu eğitimlerin hem bugünü hem de yarınımızı kurtaracağına inanıyoruz” dedi. “Temiz bir çevre ve sıfır atık hedefi için önemli projelere imza atıyoruz”

Sıfır atık ve geri dönüşüm noktasında önemli projelerin altına imza attıklarını kaydeden Başkan Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Meram Belediyesi olarak bünyemizde ‘İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ kurulduktan sonra bu noktada çalışmalarımız hız kazandı. Evsel atıkların enerjiye dönüştürülmesinden, ilçenin dört bir tarafına yerleştirilen Mobil Atık Getirme Merkezlerine, Ambalaj Atığı Toplama Ünitesinden ve belirli noktalara yerleştirilen Sıfır Atık- Evsel Atık Kutularına kadar pek çok proje yürüttük. ‘İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ ekipleri kapı kapı dolaşarak broşür ve anlatımlarla vatandaşlara ve okullarda da seminer ve eğitimlerle gençlere ve çocuklara çevre bilinci aşılıyor. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde ilçede son altı yıl içinde yaklaşık 150 bin ağaç, 2 bin ton su, 50 milyon kwh elektrik ve 2 bin tondan fazla petrol tasarrufuyla ekonomiye yaklaşık 20 milyon TL kazanç sağladık. Bu rakamı daha da yukarıya çıkarmak adına tüm hemşehrilerimizin desteğine ve hassasiyetine ihtiyacımız var. Geleceğimiz, ülkemiz, ekonomimiz için bunu birlikte başarmak zorundayız.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

2024-11-02 19:56 - Spor

İlgili Haberler

Hakkari’de anne ayı yavrularıyla görüntülendi

19:22 - Gündem

Yüksekova’da şap hastalığına karşı aşılama seferberliği

17:53 - Gündem

Sakarya Büyükşehir sürücüleri uyardı: O güzergahta trafik alternatif güzergahlardan sağlanacak

16:58 - Gündem

Bolu’da, nesli tükenmekte olan vaşak görüntülendi

16:27 - Gündem

Büyükşehirin çevreci tesisine liseli gençlerden yakın takip

16:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Serdar Adalı'nın Oğlunun 20 Milyonluk Ferrari'si Kül Oldu

16:17 - Asayiş

Bir Haftada 32 Uyuşturucu Olayına Müdahale

16:05 - Asayiş

Yerli ve Milli Balon Yakıt Tankı Üretildi

15:56 - Ekonomi

Diyadin Kaplıcaları Şifa Dağıtmaya Devam Ediyor

15:33 - İnsan

Bakan Fidan'dan Başsağlığı Mesajı

15:01 - Siyaset