?>

Meram Zabıtası, semt pazarlarını sıkı takipte

MERAM İLÇE BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, İLÇE GENELİNDEKİ SEMT PAZARLARINDA VATANDAŞLARIN SAĞLIKLI VE SORUNSUZ ALIŞVERİŞ YAPABİLMESİ İÇİN ARALIKSIZ DENETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR.

Genel - 9 ay önce

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki semt pazarlarında vatandaşların sağlıklı ve sorunsuz alışveriş yapabilmesi için aralıksız denetim gerçekleştiriyor.

Denetimler kapsamında pazar tezgahlarının mevzuata uygun düzenlenip düzenlenmediği, tezgah önü ve arkasındaki ürünlerin aynı olup olmadığı, fiyat etiketlerinin görünürlüğü, doğru tartı kullanımı ve pazaryeri dışında satış yapılıp yapılmadığı titizlikle inceleniyor. Zabıta ekipleri aynı zamanda pazar ortamının hijyen ve güvenlik şartlarına da özel önem veriyor. Ürünlerin güvenilirliği ve piyasa takibi, Tarım Müdürlükleri ve ilgili ticari denetim birimleriyle birlikte yürütülüyor. Fiyat şikayetleri halinde Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle koordineli şekilde fatura ve hal faturası kontrolleri yapılarak ürünün piyasa giriş maliyeti takip ediliyor. Kurallara uymayan esnafa, Pazar Yerleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda uyarı ve gerekli idari işlemler uygulanıyor. "Denetimler sayesinde hem vatandaşlarımızı hem dürüst esnafımızı koruyoruz"

Denetimlerin ilçe genelinde kurulan pazar alanlarında rutin biçimde sürdürüldüğünü ifade eden Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Hüseyin Dinçalp, vatandaşların sağlıklı, güvenli ve şeffaf bir ortamda alışveriş yapmaları adına hassas ve titiz bir çalışma sergilediklerini belirtti. Vatandaşların şikayet ve ihbarlarının denetimlerin etkinliğini artırdığına işaret eden Dinçalp, "Bu noktada onların da gerekli hassasiyeti göstermeleri önemlidir. Bizler, vatandaşlarımızın hakkını korumayı öncelik kabul ediyoruz. Şeffaf fiyatlandırma, doğru tartı kullanımı ve hijyenik satış şartlarının sağlanmasıyla hem tüketicinin korunmasını hem de dürüst esnafın desteklenmesini hedefliyoruz" şeklinde konuştu. "Hedefimiz sağlıklı, güvenli ve şeffaf alışveriş ortamı"

Dinçalp, denetimlerin tüketicinin korunması ve pazarlarda düzenli ve güvenli alışverişin sağlanması açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın güvenilir ve rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için pazar yerlerinde düzenin, temizlik ve aydınlatmanın sağlanmasına büyük önem veriyoruz. Pazar esnafımızdan da fiyat etiketlerini doğru şekilde takmaları, müşteriye iyi davranmaları ve ürünler hakkında doğru bilgi vermelerini bekliyoruz. Bu hem tüketicinin hakkını korur hem de dürüst esnafın kazancını artırır."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

Melek Mosso 2 yıllık eşinden ayrıldı

2025-10-03 10:45 - Magazin

Düzenli beslenme hasta etmiyor

2025-10-06 14:07 - Sağlık

Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali başladı

2025-10-03 12:36 - Magazin

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

Milas'ta Vahşi Madencilik Masaya Yatırılacak

2025-10-08 16:10 - ÇEVRE

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

İlgili Haberler

Biçerdöver denetimleri sürüyor

12:33 - Genel

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DEN 17 BRANŞTA YAZ SPOR KURSU

12:30 - Genel

Başkan Aydın’dan 136 mahalle için eşit hizmet vurgusu

12:25 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar: "Şehrimizin trafik yükünü hafifletiyor, günlük hayatı kolaylaştırıyoruz"

12:22 - Genel

Erciyes’te çadır ve kamp sezonu devam ediyor

12:19 - Genel

Günün Manşetleri

Çeşme otellerinde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı

12:02 - Genel

Zehir taciri Jandarma’dan kaçamadı

11:50 - Asayiş

Uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı: 3 gözaltı

11:42 - Asayiş

Yaz Spor Okulları’nda 10 bin 500 çocuk sporla buluştu

11:27 - Spor

Bakan Uraloğlu'ndan SİMURAY-KBÜ Projesi Müjdesi

11:16 - Teknoloji