?>

Merkezefendi Devlet Hastanesine Çocuk ve Kadın Acil açılıyor

Manisa il sağlık müdürü op. Dr. Erol karaca manisa’nın en yoğun nüfus bölgesi olan yunusemre ilçesinde bulunan ve bir dönem pandemi hastanesi olarak hizmet veren merkezefendi devlet hastanesi’ne çocuk acil servisi ve kadın doğum acili açılma çalışmalarında sona geldiklerini duyurdu.

Sağlık - 1 yıl önce

Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erol Karaca Manisa’nın en yoğun nüfus bölgesi olan Yunusemre ilçesinde bulunan ve bir dönem pandemi hastanesi olarak hizmet veren Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne Çocuk Acil Servisi ve Kadın Doğum Acili açılma çalışmalarında sona geldiklerini duyurdu.

Konuya ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erol Karaca açıklamasına şöyle devam etti: "İl merkezinde Şehir Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesi olmak üzere 2 büyük hastanemiz mevcut. Daha önceden Merkezefendi bünyesinde bulunan çocuk ve doğum servisi Şehir Hastanesine taşınmıştı. Covit döneminde Pandemi Hastanesi olarak büyük hizmetler veren Merkezefendi Devlet Hastanesi, günümüzde normalleşmeyle birlikte eski işlevselliğine kavuşmuş durumda. A Grubu Hastane kategorisinde olan hastanemize yakın zamanda Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı kadroları açtık. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Çocuk Acil Servisi ve Kadın Doğum Acili açılışını yaparak Manisa’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Böylece daha etkin bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca genişletilen fizik tedavi ünitesinin yeni yerinde, kalite standartlarına uygun, hasta mahremiyeti gözeterek 25 yatak ile günde 250 hastaya fizik tedavi hizmeti verecek."

İl Sağlık Müdürü Karaca, yeni servislerin açılmasıyla birlikte acil çocuk hastaları ve acil kadın doğum hastalarının müracaat edebilecekleri bilgisini verdi.

Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına ve hastane yönetimine teşekkür eden Karaca, Manisa’ya hayırlı olmasını temenni etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

Okan Buruk’un 12. derbisi

2024-10-25 11:04 - Spor

Paraçele Marmaris’e Geri Döndü

2024-10-28 16:24 - Marmaris

Marmaris’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Başladı

2024-10-28 16:01 - Marmaris

İlgili Haberler

Ağrı’da okul kantinlerine sıkı denetim

20:33 - Sağlık

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni birimleri açıldı

17:43 - Sağlık

Demirci’de 112 Acil Sağlık İstasyonu sayısı 3’e yükseldi

16:35 - Sağlık

Ağrı’da doğum günü pastası faciası: Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

15:46 - Sağlık

TOGÜ sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

15:38 - Sağlık

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat