?>

Mersin’de Anadolu Yelken Ligi finali heyecan dolu yarışlarla tamamlandı

Türkiye yelken federasyonu’nun 2025 anadolu yelken ligi’nin son ayağı, mersin büyükşehir belediyesinin katkılarıyla tamamlandı; sporcular akdeniz’in masmavi sularında kıyasıya yarıştı.

Spor - 3 ay önce

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2025 Anadolu Yelken Ligi’nin son ayağı, Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla tamamlandı. Sporcular Akdeniz’in masmavi sularında kıyasıya yarıştı.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen ‘2025 TYF Anadolu Yelken Ligi’nin son ayağı, Mersin Rota Yelken Kulübü ev sahipliğinde Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla tamamlandı. Rüzgara ve dalgalara karşı yelkenlerini açan sporcular, Akdeniz’in masmavi sularında yarışarak ödüllerini aldılar.

Babil Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen Anadolu Yelken Ligi’nin 4. ve son ayağı 18-21 Eylül tarihleri arasında, 9 kulüpten 57 sporcunun katılımıyla sona erdi. Kıyasıya yarışan sporcular, ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı. 4 kategoride gerçekleşen yarışın Optimist Genel Kategorisinde birinci Şefik Azad Atay, ikinci Beliz Abak, üçüncü Sural Sur, dördüncü İpek Demir ve beşinci Atahan Şahin oldu. Optimist Kızlar Kategorisinde birinci Beliz Abak, ikinci İpek Demir ve üçüncü Bade Janset Ölçen oldu. Optimist Junior Genel Kategorisinde birinci Altay Coşkun, ikinci Ali Uras Köknar, üçüncü Kuzey Metehan Özer, dördüncü Osman Yiğit Gülmez ve beşinci Defne Hira Balta oldu. Optimist Junior Kızlar Kategorisinde ise birinci Defne Hira Balta, ikinci Kumsal Aynaz ve üçüncü Vera Özkan oldu. "Mersin spor ve deniz kenti"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, "Yıl içerisinde birçok ulusal ve uluslararası organizasyon gerçekleştiriyoruz. Su sporları dalında da birçok organizasyonu artık yapmaya başladık. Babil Su Sporları Merkezi’ni kurduk ki daha fazla su sporları içerisinde olalım. Çünkü Mersin bir spor kenti ama aynı zamanda Mersin bir deniz kenti. Çok uzun bir sahilimiz var ve bu sahili daha etkili bir şekilde kullanarak sportif faaliyetleri arttırma gerektiği kanaatindeyiz" dedi. Bu kapsamda yapılan turnuvada dereceye giren bütün sporcuları tebrik eden Gökayaz, katkı sağlayan herkese teşekkür ederek gelecek yıl yeniden görüşme temennisinde bulundu. "Mersin unutmayacağım bir kent olacak"

Kars’tan başladıkları turnuvanın finalini Mersin’de yaptıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Özkaleli, "Bozkırdan buraya gelince böyle bir mutlu oldum, cennet gibi bir yere gelmişiz" diyerek, güzel bir organizasyona katkı sunan her paydaşa teşekkür etti. Özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesinin su sporlarına verdiği değere dikkat çeken Özkaleli, güzel bir yarışın organize edildiğini belirtti. 4 farklı noktada yapılan yarışların son ayağında en iyilerin ödüllendirildiğini belirten Özkaleli, "Mersin unutmayacağım bir kent olacak. Yaklaşık 6 gündür buradayım. Herkesin o kadar çok sıcaklığını, desteğini hissettim ki ayrılmak çok zor olacak benim için" diyerek, emek verenlere teşekkür etti. Yarışmacılar, Akdeniz’in masmavi sularında yarışmanın keyfini çıkardı

Optimist Kızlar Kategorisinde 3. olan Bade Janset Ölçen, "Yarış çok iyi geçti, ödül aldım. Çok mutluyum. Buranın rüzgarı da dalgası da çok güzel" dedi. Çok eğlendiğini söyleyen yarışmacı Zümra Topsakal, "Yarışmaya katıldığım için kendimi mutlu hissediyorum. Mersin’in denizi, Samsun’un denizi gibi. Kendimi Samsun’da gibi hissettim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

Büyükşehir Tıbbi Atık Tesisiyle Geleceğe Nefes Oluyor

2025-09-18 14:46 - ÇEVRE

Büyükşehirden Araçsız Koylara Denizden Müdahale

2025-09-17 15:32 - ÇEVRE

Marmaris'e İki Dev Kruvaziyer Gemi Birden Yanaştı

2025-09-18 13:33 - Marmaris

Köyceğiz Yangınında Son Durum

2025-09-19 13:02 - Asayiş

Elazığ’da minibüs otobüse çarptı: 8 yaralı

2025-09-16 09:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Gökmen Özdenak hayatını kaybetti

18:33 - Spor

Kayseri Süper Amatör Küme’de 6 maçta 38 gol atıldı

16:20 - Spor

Kayserispor’a 940 milyon TL limit

16:15 - Spor

Lider Şekerspor farklı kazandı

16:17 - Spor

Kayseri Voleybol Ulusal Aday Hakemleri’nden büyük başarı

16:13 - Spor

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan