?>

Mersin’de balıkçılar av sezonuna hazırlanıyor

Mersinli balıkçılar, av yasağında sona yaklaşılırken yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Akdeniz'de 15 eylül'de başlayacak av sezonuyla beraber tezgahlarda bolluk yaşanması beklenirken, karaduvar balıkçı barınağı'nda karaya çekile teknelerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Ekonomi - 10 ay önce

Mersinli balıkçılar, av yasağında sona yaklaşılırken yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Akdeniz’de 15 Eylül’de başlayacak av sezonuyla beraber tezgahlarda bolluk yaşanması beklenirken, Karaduvar Balıkçı Barınağı’nda karaya çekilen teknelerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Akdeniz’de 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 15 Eylül itibarıyla sona erecek. Akdeniz’de av sezonunun kapanmasıyla ekmek teknelerini bakıma alan Mersinli balıkçıların mesaisi ise sürüyor. Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Balıkçı Barınağı’nda karaya çekilen teknelerde kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor. Balıkçılığın önemli bir ekonomik getiri sağladığı Mersin’de, hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar 15 Eylül’de ’Vira Bismillah’ diyecek. "Yakıt konusunda indirim bekliyoruz"

Karaduvar Mahallesi Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Adnan Dengiz, geçen sezonun güzel geçtiğini belirterek, bu sezonun daha iyi olmasını temenni ettiklerini söyledi. Üyelerinin teknelerini karaya çekerek sezon öncesi bakım ve onarım çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Dengiz, 15 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle balıkçıların ’Vira Bismillah’ diyerek denize açılacaklarını belirtti.

Bölgede yoğunlukla sardalya ve kefal avlandığını vurgulayan Dengiz, "Açık denizde bazı çeşitler de var. Arada bir kolyos, torik gibi balıklar da çıkıyor. Ama genelde bizim balığımız sardalya. Bu sene beklentimiz bir önceki seneden daha iyi olması yönünde. Ancak özellikle yakıt konusunda bazı sıkıntılarımız var. Tamam balık yakalıyoruz, güzel fakat balığın fiyatı ile gider bir olmuyor; giderimiz daha fazla. Büyük teknelerde 25’e yakın bazılarında 30 işçi var. Bunlara aidat ödeyeceksin, pay vereceksin, mazot sıkıntısı var, ağ işi derken biraz sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Devletin küçük ölçekli balıkçılara destek verdiğini ancak artık bunun yetmediğini savunan Dengiz, yakıt konusunda indirim beklediklerini kaydetti.

Son günlerde deniz suyu sıcaklığında meydana gelen artışın balıkları olumsuz etkilediğini de dile getiren Dengiz, kimi balıkların sıcaktan baygın hale geldiğini ifade ederek, "Denizin sıcaklığı 30 dereceyi geçti. Bu da balığa zarar veriyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Yığılca’da bal dolum tesisi ve arı ürünleri satış mağazası açıldı

22:19 - Ekonomi

Samsun’a asırlık yatırım müjdesi

21:32 - Ekonomi

ORAN Kalkınma Ajansı’nın çalışmalarıyla bölgede Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı artıyor

19:43 - Ekonomi

Kırklareli, hastalıktan ari işletme sayısında Türkiye birincisi

18:42 - Ekonomi

Başkan Gülsoy: "Etrafımızda yaşanan gelişmeler nedeniyle enflasyon ve faizler beklenildiği süreçte düşmüyor"

18:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset