?>

Mersin’de ebeveynlerin çocuklarıyla iletişimine ışık tutuluyor

Mersin büyükşehir belediyesi, ailelerin çocuklarıyla kurdukları ilişkilere destek olmak amacıyla ücretsiz seminerler düzenliyor.

Genel - 3 saat önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ailelerin çocuklarıyla kurdukları ilişkilere destek olmak amacıyla ücretsiz seminerler düzenliyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Kurdali Sosyal Yaşam Merkezinde ‘ebeveyn yolculuğu’ başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Kurdali Çocuk Gelişim Merkezinden faydalanan çocukların ebeveynleri ve yakınlarından oluşan çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerde; çocukların gelişim süreçlerinde karşılaşılan zorluklar, ebeveynlerin doğru tutum ve davranışları, krizleri önleyici yaklaşımlar ile aile içi iletişimi güçlendiren yöntemler ele alındı. Çocuklarla yapılan etkinliklerden yola çıkılarak hazırlanan içerikler, ebeveynlerin ihtiyaçlarına yönelik şekilde sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, erken çocukluk döneminde ekran kullanımı, aile içi iletişim, ebeveyn-çocuk arasında kaliteli zaman geçirme gibi konularda ücretsiz eğitimler vererek ailelere hem sosyal hem de ekonomik açıdan katkı sağlıyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Gelişim Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, ebeveynlerin çocuklarıyla iletişim yolculuğuna destek olmak istediklerini belirterek, "Çocuk Gelişim Merkezlerimize ve Çocuk Atölyelerimize süreç içerisinde çocukların ve ebeveynlerin ihtiyaç duydukları bazı konu başlıklarını belirliyoruz. Konu başlıkları doğrultusunda, ebeveynlerimizin süreci daha rahat yönetebilmeleri için bu semineri gerçekleştirdik" dedi.

Seminere katılan ebeveynlerden Türkan Emen, "Çok araştırdım, en güzel ve en güvenli ortam burası. Çocuğumu güvenli bir şekilde bırakıyorum ve gün sonunda mutlu bir şekilde merkezden ayrılıyoruz. Öğrendiklerim sayesinde bakış açımı ve çocuğuma yaklaşımımı olumlu bir şekilde değiştirdiler" ifadelerini kullandı.

Bir diğer katılımcı Hayati Aytaç ise "Ebeveynler olarak çocuklarımız gibi düşünebilmenin farkına vardık. Çocuklarla iletişimimizin bu sayede daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Kamu kurumu olduğu için daha güvenilir buluyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

2025-08-15 09:55 - Spor

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Çanakkale’de gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-08-16 02:35 - Asayiş

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

Siirt’te sıcaktan bitkin düşen kediye güvenlik görevlisi can suyu oldu

2025-08-15 20:06 - Gündem

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 16. dönem mezunlarını verdi

2025-08-15 16:51 - Eğitim

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

İlgili Haberler

ÜNİPERSEN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı

14:56 - Genel

Zabıtadan pastane, tatlıcı ve dondurmacılara denetim

14:44 - Genel

İDA SAR ekibinden Başkan Akın’a ziyaret

14:38 - Genel

Beşiktaş’ta "Dönüştür Kazan" uygulamasıyla katı atıklar doğadan uzaklaştırılıyor

14:33 - Genel

Hacılar’da doğaseverler için saklı cennet: Hürmetçi Sazlığı

14:36 - Genel

Günün Manşetleri

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

14:28 - Asayiş

Balık avlamak için geldiği ırmakta ceset buldu

14:02 - Asayiş

Kadın Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Kararının Gerekçesi Açıklandı

13:57 - Asayiş

Türk Yapımı Sıcak Hava Balonları 11 Ülkeye İhraç Edildi

12:13 - Ekonomi

Milli takıma davet edildi

12:11 - Spor