?>

Mersin’de Filistin’e destek, İsrail’e tepki yürüyüşü

Mersin erdemli'de toplanan vatandaşlar, filistin'e destek, israil'e tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Genel - 2 yıl önce

Mersin’in Erdemli ilçesinde toplanan vatandaşlar, Filistin’e destek, İsrail’e tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği katliamlar tepki görmeye devam ediyor. Erdemli’de sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere vatandaşlar bir araya gelerek İsrail’e tepki gösterdi. Saim Göküş Parkı’nda toplanan kalabalık, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüdü. 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte, sloganlar atıldı, dövizler taşındı. Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan imam Ahmet Emin Bilgen, "Başta Gazze olmak üzere Filistinlilerin topraklarından çıkarılması, topraklarının işgal edilmesi, üzerlerine bombaların yağdırılması, bebekler dahil, kadın, erkek, yaşlı, genç demeden böyle bir soykırım yapılmasının kabul edilmesi asla mümkün değildir. Uluslararası Adalet Divanının İsrail’in Rafah bölgesindeki operasyonları durdurma kararı alınmasına rağmen yerlerinden yurtlarında edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlar dahi hedef alınmıştır. Daha dün 210 masum Filistinli kardeşimiz şehit edildi" dedi.

Kendi halkının bile sırtını döndüğü sokaklarda protesto edilen Netanyahu’nun suç işlediğine değinen Bilgen, "Yaşanan bir savaş değil, zulümdür, katliamdır. Çünkü savaşın bir hukuku vardır. Tonlarca bomba güvenli bölgeye sığındığını düşünen masum sivillerin üzerine atıldı. Küçücük bedenler yanarak can verdi. Bu İsrail’in saldırganlık üzerine kurulmuş gerçek karakterini en açık bir şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

ŞANLIURFA'DA KÖPEKLERE YAŞATILAN VAHŞETİ DURDURUN

2024-06-10 11:48 - Yaşam

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

İlgili Haberler

157 yıllık mazisi bulunan Türkiye’nin ilk meslek lisesi aslına göre yeniden inşa edilecek

09:51 - Genel

Pendik kışa hazır: Belediye ekipleri teyakkuzda

09:36 - Genel

Aydın’da bisikletçilerin sorunları görüşüldü

09:38 - Genel

Depremde tamamen yıkılan Emek Mahallesi, inşa çalışmalarıyla yeniden ışıl ışıl

09:23 - Genel

Ankara’da uçak kazasında hayatını kaybeden Libyalı askerler resmi törenle ülkelerine uğurlandı

09:23 - Genel

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan