?>

Mersin’de hamile eşini tüfekle öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebi

Mersin'de eşi seher aktekin’i tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan bekir aktekin, hâkim karşısına çıktı.

Asayiş - 2 ay önce

Mersin’de eşini tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan şahıs hâkim karşısına çıktı. Duruşmada Adli Tıp Kurumu raporuna göre öldürülen genç kadının yaklaşık 2 haftalık hamile olduğu belirtilirken, cumhuriyet savcısı sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve ruhsatsız silah bulundurmaktan hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Olay, 20 Haziran 2024 tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Bekir Aktekin (31), evde bilinmeyen bir nedenle eşi Seher Aktekin (26) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyüdüğü olayda Aktekin, evde bulunan tüfekle eşine ateş etti. Ağır yaralanan kadın, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Cinayetin ardından gözaltına alınan Bekir Aktekin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Bekir Aktekin ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları da katıldı. Mahkeme başkanı, sanığın daha önceki celselerde eşinin komşusu ile ilişkisi olduğu iddialarına ilişkin, "Daha neyi ispat ediyorsun? Çocuklar senin değil mi? DNA testi yaptırdık, o konulara artık giremeyiz" ifadelerini kullandı.

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda ise öldürülen Seher Aktekin’in yaklaşık 2 haftalık hamile olduğu ve yüzde 99 ihtimalle gebeliğin kesin olduğu belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Bekir Aktekin savunmasında, "Çok pişmanım. Yemin ederim böyle bir şey olmasını istemezdim. Her şey çocuklarımızın gözü önünde oldu, çok üzgünüm" dedi.

Müşteki avukatları ise mütalaaya ’tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme’ maddesinin de eklenmesini talep ederek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ettiler.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

İlgili Haberler

Yüksekova Dağlıca köyünde orman yangını

06:59 - Asayiş

Yola aniden fırlayan yayaya motosiklet çarptı 1 yaralı

04:21 - Asayiş

Ağaca ok gibi saplanan otomobilde 2 kişi öldü, sürücü ağır yaralandı

02:43 - Asayiş

Sultanbeyli’de aşırı süratli araç minibüsle çarpıştı: 10 yaralı

00:48 - Asayiş

Kontrolden çıkan Tofaş, takla atarak durabildi: 1 yaralı

00:50 - Asayiş

Günün Manşetleri

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

14:28 - Asayiş

Balık avlamak için geldiği ırmakta ceset buldu

14:02 - Asayiş

Kadın Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Kararının Gerekçesi Açıklandı

13:57 - Asayiş

Türk Yapımı Sıcak Hava Balonları 11 Ülkeye İhraç Edildi

12:13 - Ekonomi

Milli takıma davet edildi

12:11 - Spor