?>

Mersin’de itfaiyeciler kayalık alanda eğitim yaptı

Mersin büyükşehir belediyesi itfaiye dairesi başkanlığına bağlı ekipler, kayalık alanda eğitim yaptı.

Genel - 10 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, kayalık alanda eğitim yaptı. Yüksek irtifada ip tekniği ile 6 kişilik Dağcı Arama Kurtarma ekibi, ortalama 50 metre yükseklikteki kaya üzerinden istasyon kurarak, güvenli şekilde iniş-çıkış, ip değiştirme, yaralı tahliyesi ve hayvan kurtarma eğitimi gerçekleştirdi.

Her geçen gün kendini yenileyen ve kadrosunu güçlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, daha kalifiye bir teşkilat yapısı için eğitimlerini sürdürüyor. ATA Eğitim Merkezi’nde rutin olarak devam eden teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra, doğada yaptığı eğitimlerle itfaiye teşkilatı her geçen gün kendini güçlendiriyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Yenişehir ilçesi Erçel mevkiinde kayalık alanda eğitim düzenleyen Dağcı Arama Kurtarma ekibi, yüksek irtifada ip tekniği ile eğitim yaptı. 6 kişiden oluşan ekip, ortalama 50 metre yükseklikteki kaya üzerinden istasyon kurarak güvenli şekilde iniş-çıkış, ip değiştirme, yaralı tahliyesi ve hayvan kurtarma eğitimi gerçekleştirdi. İtfaiyeciler, 90 derece dik açıda zor şartlarda gerçekleştirilen tırmanış ve inişi başarıyla gerçekleştirdi. "Ülkenin en gözde itfaiye teşkilatı olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"

Eğitim Amiri Selçuk Polat, doğada yaptıkları bu eğitimlerle yüksek mesafede mahsur kalan canlıların kurtarılması için daha etkin ve kabiliyetli arama kurtarma personeli yetiştirdiklerini söyledi. ATA Eğitim Merkezi’nde teorik ve uygulamalı eğitimlerin kesintisiz olarak sürdüğünü belirten Polat, yerinde ve doğada yaptıkları bu eğitimlerle yetkinliklerini pekiştirdiklerini ifade etti. Polat, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın gün geçtikçe daha da güçlenerek, bölgenin ve ülkenin en gözde itfaiye teşkilatı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Vali Eldivan’dan kurum amirlerine talimat: "Hizmetlerde aksaklığa mahal verilmeyecek"

11:37 - Genel

Döviz düşüren vatandaş, parasına kavuştu

11:15 - Genel

Döviz düşüren vatandaş, parasına kavuştu

11:15 - Genel

Başkan Büyükkılıç tramvaya bindi, yolcularla sohbet etti

11:00 - Genel

Körfez Mimar Sinan’da 28 sokak baştan sona yenileniyor

10:40 - Genel

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan