?>

Mersin’de öğrencilere geleceğin meslekleri tanıtılıyor

Mersin büyükşehir belediyesi kariyer merkezi, 'geleceğin meslekleri' konulu etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Eğitim - 5 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, ’Geleceğin Meslekleri’ konulu etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Eğitimde, dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmeler ışığında geleceğin meslekleri ele alındı.

Meslek seçme aşamasındaki gençler için düzenlediği kariyer planlama, iş arama becerileri, LinkedIn kullanımı, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri, teknik geziler, ağ oluşturma etkinlikleri, kariyer günleri ve profesyonel yöneticilerle tanışma fırsatları gibi çeşitli programlarla gençlere destek olan Kariyer Merkezi, Bahçeşehir Koleji’nin MASTER6 Programı Mesleki Gözlem Modülü kapsamında öğrencilerle buluştu. Kariyer Merkezi danışmanlarından Berkant Altunay tarafından verilen eğitimde, dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmeler ışığında geleceğin meslekleri ele alındı. Hızla değişen iş dünyasında hangi mesleklerin öne çıkacağı, hangi yetkinliklerin önem kazanacağı, hangi mesleklerin ortadan kalkacağı veya hangi mesleklere talebin azalacağı gibi konular işlenirken, gençlerin bu sürece nasıl hazırlanması gerektiği detaylı bir şekilde aktarıldı. "Geleceğin mesleklerini bilmek kritik öneme sahip"

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, geleceğin mesleklerinin öğrenciler tarafından bilinmesi ve bu alanlardaki gelişmelerin yakından takip edilmesinin hayati önem taşıdığını belirtti. Özada, "Teknolojinin hızla geliştiği ve iş dünyasının büyük bir dönüşümden geçtiği bu dönemde, gençlerin geleceğin mesleklerini tanıması ve bu mesleklerde ihtiyaç duyulan yetkinlikleri erken dönemde kazanması kritik bir rol oynuyor. Kariyer Merkezi olarak gençlere bu konuda rehberlik etmeye, onların dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamalarına katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi. Özada ayrıca, öğrencilerin sadece mevcut meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarının yeterli olmadığını, aynı zamanda gelecekte oluşacak yeni iş alanlarına hazırlanmaları gerektiğini de vurgulayarak, sürekli öğrenme ve gelişimin altını çizdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

İlgili Haberler

Vezirköprü’de muhtarlara bilgilendirme semineri

00:14 - Eğitim

MCBÜ’den lise öğrencilerine bilim şöleni

19:29 - Eğitim

Muş’ta beceri atölyesi açıldı: Öğrenciler mesleklerle tanışıyor

18:48 - Eğitim

Yüksekova Fen Lisesi öğrencilerinin projeleri göz kamaştırdı

18:22 - Eğitim

Hayrabolu’da liseli gençler bilim fuarında projelerini sergiledi

18:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş