?>

Mersin’de öğrencilere ücretsiz kaynak kitabı desteği

Mersin büyükşehir belediyesi, sosyal hizmetler dairesi başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği eğitim ve öğretim destekleme kurs merkezlerinde yks'ye hazırlanan 4 bin 500 ve lgs'ye hazırlanan 2 bin 500 öğrenciye kaynak kitap setlerini ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

Eğitim - 6 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği Eğitim ve Öğretim Destekleme Kurs Merkezlerinde YKS’ye hazırlanan 4 bin 500 ve LGS’ye hazırlanan 2 bin 500 öğrenciye kaynak kitap setlerini ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

Eğitimde fırsat eşitliğini oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi hem velileri hem de öğrencileri maddi manevi desteklemeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Anamur’dan Tarsus’a kadar hayata geçirdiği Eğitim ve Öğretim Destekleme Kurs Merkezlerinde YKS’ye hazırlanan 4 bin 500 ve LGS’ye hazırlanan 2 bin 500 öğrenciye kaynak kitap setleri ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. "4 bin 500 öğrencimize ücretsiz kaynak kitap dağıtıldı"

Halkkent Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde Rehber Öğretmeni olarak görev yapan Jiyan Akbalık, "Toplam 11 YKS kurs merkezimiz var. Bu kapsamda, Anamur’dan Tarsus’a kadar YKS’ye hazırlana toplam 4 bin 500 öğrencimize kaynak kitap dağıtımı gerçekleştirdik" dedi. Kitapların ücretsiz bir şekilde dağıtıldığını vurgulayan Akbalık, "Hem öğrencilerimiz, hem de velilerimiz çok memnun. Ücretsiz bir kurs merkezinde, ücretsiz denemeler yapıyor ve ücretsiz kaynak kitap veriyoruz" diye konuştu. "Velilerimizin bütçe yükünü bir nebze de olsa hafifletiyoruz"

Kent genelinde toplam 2 bin 500 LGS hazırlık öğrencisine kaynak kitap dağıtımının yapılmaya başlandığı ifade eden Tarsus Eski Ömerli Kurs Merkezi Sorumlusu Aycan Uçar da "Toplam 21 LGS kurs merkezimizde, 2 bin 500 öğrenciye ücretsiz kaynak kitap dağıtımı yapıyoruz. Soru bankalarımızın yanında, yaprak testler gibi farklı eğitim materyallerini de öğrencilerimizle paylaşmaktayız. Kaynak kitapların pahalı olmasından dolayı, verdiğimiz bu destekle velilerimizin bütçe yükünü bir nebze de olsa hafifletiyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

İlgili Haberler

Ümraniye’de satranç heyecanı: Zeka ve strateji nefes kesti

18:38 - Eğitim

Mardin’de simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemi anlatıldı

18:37 - Eğitim

Tatvanlı öğrenci Türkiye birincisi oldu

18:33 - Eğitim

Gençlik Haftasında öğrencilere siber farkındalık eğitimi verildi

18:02 - Eğitim

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dünya standartlarında eğitim verildiği tescillendi

17:31 - Eğitim

Günün Manşetleri

E-ticaret Verilerinin Satışı Ulusal Risk Taşıyor

15:06 - Ekonomi

Baba-Oğul Cinayetinde 7 Şüpheli Adliyede

15:06 - Asayiş

Fenerbahçe'de Hatayspor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

14:45 - Spor

45 Yıllık Mutluluğun Sırrı

14:35 - İnsan

Türkiye E-İhracatta Rekor Kırıyor

14:30 - Ekonomi