?>

Mersin’de vatandaşlara soğuk havada kaynar ikramı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ YILIN İLK GÜNLERİNDE KENTİN FARKLI NOKTALARINDA DAĞITTIĞI GELENEKSEL KAYNAR İKRAMIYLA SOĞUK HAVADA VATANDAŞLARIN İÇİNİ ISITTI.

Genel - 6 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında dağıttığı geleneksel kaynar ikramıyla soğuk havada vatandaşların içini ısıttı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara sunduğu ve büyük ilgi gören geleneksel lezzetlerden kaynar, yeni yılda da Mersinlilerin içini ısıttı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen kaynar ikramlarının duraklarından biri de Yoğurt Pazarı oldu. Vatandaş sirkülasyonunun ve esnaf yoğunluğunun yüksek olduğu noktada yapılan dağıtımlar, memnuniyetle karşılandı. Soğuk havada ikram edilen kaynarlar, yeni yıl dilekleri eşliğinde içilerek vatandaşlara şifa oldu. Zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, havlıcan, yenibahar gibi baharatlarla tatlandırılıp cevizle sunulan kaynar, geleneksel lezzetiyle birçok vatandaşı da çocukluğuna götürüyor.

Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılından bu yana sürdürdüğü kaynar ikramları kapsamında, bugüne kadar 130 bin bardak kaynar vatandaşlara ulaştırıldı. Kaynar dağıtımları, Pazartesi günü Tarsus Yarenlik Alanı çıkışında, Salı günü Mezitli bankalar önünde, Çarşamba günü Toroslar Kuvayi Milliye Caddesi’nde, Perşembe günü Akdeniz ilçesi Yoğurt Pazarı’nda, Cuma günü ise Yenişehir ilçesi Alanya Sokağı ve Tarsus Kültür Park önünde yapılığı bildirildi. "2022 yılından bu yana yaklaşık 130 bin bardak kaynarı vatandaşlarla buluşturduk"

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan Şef Başak Gökdal Bayraktar, soğuk havanın etkisini hissettirdiği bu günlerde Mersin’e özgü geleneksel içecek olan kaynarı, haftanın 5 günü belirlenen noktalarda vatandaşlara ücretsiz olarak ikram ettiklerini anlattı. Gökdal, "Buradaki amacımız, vatandaşlarımızın soğuk havalarda bir nebze olsun ısınmasını sağlamak ve aynı zamanda kentimizin kültürel değerlerinden biri olan kaynarı tattırmak. Yeni yılda da vatandaşlarımıza kaynar ikramı yapıyoruz. Vatandaşların ilgisi ve memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor" dedi.

2022 yılından bu yana yaklaşık 130 bin bardak kaynarı vatandaşlarla buluşturduklarını belirten Bayraktar, "Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda, kış ayları boyunca bu hizmetimizi sürdürerek vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

2025-12-31 09:58 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Metin Ergun’dan Uyuşturucuya Ulusal Seferberlik Çağrısı

2025-12-29 11:26 - Gündem

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

Bodrum’da yılbaşı hareketliliği zirveye ulaştı

2025-12-27 22:00 - Magazin

Fedon, "Kristal Karlar Diyarı"nda 2026’ya merhaba diyecek

2025-12-31 13:36 - Magazin

Uludağ’da yılbaşı kutlamasına damga vuran görüntü

2026-01-01 00:40 - Magazin

Kış festivalinde eğlence hız kesmeden devam ediyor

2025-12-27 09:25 - Magazin

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

2025-12-29 12:11 - Asayiş

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir’e Metropolis’te iki önemli görev

13:32 - Genel

Samsun’da Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı kutlandı

13:09 - Genel

Miniklerin yaz tatili Talas’ta atölyelerle renkleniyor

12:51 - Genel

Ankaralı berberlerden NATO Zirvesi hazırlığı

12:41 - Genel

Mudanya’da denizcilik ve kabotaj bayramı teması "Mavi Vatan"dı

12:39 - Genel

Günün Manşetleri

Şehit polisin emaneti Eylül Asel yüzmede gururlandırdı

11:56 - İnsan

Burun spreyi bağımlılığına dikkat

11:45 - Sağlık

Sokak ortasında elinde tabancayla hareketsiz yatan genç paniğe neden oldu

11:38 - Asayiş

ABD Yüksek Mahkemesi'nden Trump'a Şok Darbe

11:13 - Dünya

10 ilde sahte altın operasyonu

11:13 - Asayiş