?>

Mersin’de Yörük kültürü tanıtılıyor

Mersin büyükşehir belediyesi kadın ve aile hizmetleri dairesi başkanlığınca, mezitli ilçe sakinlerine darısekisi örnek köyünün tanıtımı yapılırken, misafirler yörük kültürünün yaşatıldığı müzede sergilenen eşyaları da inceleme fırsatı buldu.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, Mezitli ilçe sakinlerine Darısekisi Örnek Köyünün tanıtımı yapılırken, misafirler Yörük kültürünün yaşatıldığı müzede sergilenen eşyaları da inceleme fırsatı buldu.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kentte görülmesi gereken yerleri vatandaşlara tanıtıyor. 7’den 70’e katılımın olduğu etkinliklerde vatandaşlar hem kentin görülmeye değer birçok noktasını hem de Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu yerleri görme fırsatı yakalıyor. Bu kapsamda Mezitli ilçesi İstiklal Mahallesi sakinlerine Darısekisi Örnek Köyü tanıtıldı.

Muhtarlığın önünden belediyenin servis aracı ile alınan kadın ağırlıklı misafirler, Darısekisi Örnek Köyünde önce Ortanca Sokak’ı gördü, ardından piknik yapıp müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar, stant açan üretici kadınların ürünlerinden satın alma imkanı buldu. Yörük kültürünün tanıtımının yapıldığı müzede sergilenen eşyaları inceleyen misafirler, ardından Gözne’deki Kadın Atölyesine gitti. Vatandaşlara burada da el emeği halı ve kilimler tanıtıldı. “Burada Yörük kültürü ve lezzetlerini tanıtıyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığında görev yapan Rıfat Gürbüz, muhtarlar aracılığıyla mahalle sakinlerine yönelik birim tanıtımlarını sürdüreceklerini belirterek, “Mahallelileri buraya getirip; Yörük kültürü ve lezzetlerini tanıtıyoruz. Amacımız; bu bölgede yetişen ürünlerin, üreticiler aracılığıyla vatandaşla buluşmasını sağlamak. Aynı zamanda Yörük kültürünü ve tarihini tanıtıyor, en sonunda da Yörüklerin kullandığı eşyalardan oluşan müzede vatandaşlarımıza bilgi veriyoruz” dedi. Vatandaşların muhtarlık önünden servisle alındığını söyleyen Gürbüz, “Kadınlar ağırlıklı olmak üzere eşleriyle ve çocuklarıyla gelenlere de hizmet sunuyoruz. Burada oyun parklarımız var. Küçük eğlenceler de yapıyoruz. Ardından da Gözne’de bulunan Kadın Atölyesinde, Yörükler tarafından dokuma tezgahlarında dokunan kilimleri ve halıları tanıtıyoruz” diye konuştu.

Misafirlerden Ümit Selçuk, Darısekisi Örnek Köyüne ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini söyleyerek, “Girdiğimiz sokaklar, Ege sokaklarını anımsatıyor. Ben Mersin’de böyle bir yer olduğunu ilk defa gördüm ve çok beğendim. Büyükşehir Belediyesinin böyle bir hizmetinin olması da güzel bir şey. Her türlü olanaklarımız var. Üretici kadınlarımız da burada ürünlerini pazarlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Nahide Tavan ise “Çok güzel bir yer, bayıldım buraya. Çalışan kadınlar olmadığımız için sürekli evdeyiz. Dışarıya çıkınca güzel oluyor. Değişiklik oluyor bizim için” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Büyükşehir’den Regaip Kandili’nde lokma ve kandil simidi ikramı

11:21 - Kültür Sanat

Gençliğin ruhu sanat ve mektuplarla anlatılacak

11:15 - Kültür Sanat

Tokat’ta Regaip Kandili’nde asırlık gelenek yeniden canlandırıldı

10:20 - Kültür Sanat

TÜRGEV’in "İyilik Halini Artır, Gençliği Güçlendir" projesi tamamlandı

10:10 - Kültür Sanat

Osmangazili kadınlar kültür turlarıyla moral depoluyor

09:52 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Büyükşehir’den Mezarlıklara Yatırım

15:05 - Genel

Muğla Büyükşehir Belediyesi gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

14:59 - Asayiş

MUSKİ’den Ortaca’ya yeni içme suyu deposu

14:50 - Sağlık

Bodrum’da sel sonrası yaralar sarılıyor

14:34 - Gündem

KBÜ’den kaya mezarları ve arkeolojik alanlara saha gezisi

11:52 - İnsan