?>

Mersin Mutta doğan güzellik: Karaekşi mesire alanı

MUT DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜHENDİSLİĞİ HİZMET ALANINDA BULUNAN KARAEKŞİ MESİRE ALANI, 1965 YILINDA TESİS EDİLMİŞ OLUP, HER DÖNEM OLDUĞU GİBİ ŞİMDİLERDE DE YERLİ VE YABANCILARIN İLGİ NOKTASI OLDU.

Genel - 2 yıl önce

Mersin’in Mut ilçesinde yer alan Karaekşi Mesire Alanı doğal güzelliği ile dikkat çekerken, her zaman olduğu gibi şimdiler de de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği hizmet alanında bulunan Karaekşi Mesire Yeri, Orman Bakanlığı’nca Milli Park ilan edilen dinlenme yeri olarak hizmet veriyor. 5 hektarlık alanda, günübirlik piknik alanı olan dere kenarında doğa harikası yer haftanın her günü ziyaretçilerini misafir ediyor. Tamamen çınar ve kızılcam ağaçlarıyla kaplı alan için tüm hazırlıkların yapılarak ihaleye verilmesi için bakanlığa müracaat edildiği ve olur raporu geldikten sonra özel sektöre ihaleye verileceği bildirildi.

İlçeye gelenlerin uğrak yerleri arasında bulunan Karaekşi Mesire alanına Kurban Bayramında 2 binin üzerinde ziyaretçi geldiği de ifade edildi.

Bölgeyi gezmeye gelenlerden Cengiz Durmaz, “Güzel ve harika bir mesire alanı. En kısa zamanda ihaleye verilirse daha da güzel olacak. Şu an ihale aşamasında olduğu için lokantasının da kapalı olması üzücü. Ziyaretçilerin beklentisi biran önce açılmasıdır. Herkese gelip gezmelerini tavsiye ediyoruz. Buranın tanıtımının daha da iyi yapılmasını bekleriz” dedi.

Gurbetçilerden İbrahim Arı ise “Mut ilçesi halkından biri olarak yurt dışında çalışmaktayım memleketime gelerek ilk ziyaret ettiğim yer burası. İnanın doğa güzelliğine hayretler içinde kaldım. Bütün özelliğini kaybetmemiş bir görünümü var. Burası gezilmeye değer ve harika bir yer” diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepte husumetli iki aile arasında katliam gibi kavga: 3 ölü, 2 yaralı

2023-07-03 11:00 - Asayiş

Adana Demirspor topbaşı yaptı

2023-07-03 16:30 - Spor

Kozmetik ürünleri göz sağlığına uygun kullanmanın yolları

2023-07-04 09:30 - Sağlık

Menteşede çöp konteynerleri temizleniyor

2023-07-04 13:30 - Genel

Kurban Bayramı tatilinde Ayvalıkın nüfusu 1 milyonu aştı

2023-06-30 18:00 - Ekonomi

APART OTELDE MÜŞTERİLERE TAHLİYE ŞOKU

2023-07-04 17:36 - Gündem

Bakan Uraloğlu: “Kurban Bayramında kara, hava ve demiryolunu kullanarak seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 35 milyonun üzerinde gerçekleşti”

2023-07-04 15:30 - Genel

Uzağa bakarken çift görme önemli hastalıkların belirtisi olabilir

2023-07-03 11:00 - Sağlık

Süper Lig kulüplerinden bayram mesajları

2023-06-28 11:00 - Spor

Bayramda Göbeklitepeye ziyaretçi akını

2023-07-02 15:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İnegöl Belediyesi’nden veriye dayalı yönetim hamlesi

16:18 - Genel

Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu’ndan Gazitepe Mahallesi’ne taziye ziyareti

16:14 - Genel

Hakkari’de "İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı

16:16 - Genel

Şampiyonlardan Çekmeköy Belediye Başkanı’na ziyaret

16:10 - Genel

Kaçak elektrik kullanımına karşı denetim

16:04 - Genel

Günün Manşetleri

Celal Kuzu, Türkiye üçüncüsü oldu

15:19 - Spor

Ailesini Katleden İtfaiye Erinin Cenazesi Gizlice Defnedildi

15:14 - Asayiş

Üreticilere zeytin sineği uyarısı

15:07 - Genel

Balkondan düşen çocuk hastanelik oldu

15:01 - Asayiş

Erdoğan, "Savunma Sanayiimiz Yüzde 80 Yerli"

14:45 - Siyaset