?>

Sağanak Yağışlar Cansuyu Oldu

Muğla'da etkili olan yağışlar yeraltı sularını besledi; Yatağan Pınarbaşı'nda kuruma noktasına gelen kaynak suyu yeniden gürül gürül akmaya başladı.

Gündem - 5 ay önce

Muğla genelinde etkili olan sağanak yağışlar, yeraltı su kaynaklarını da olumlu yönde etkiledi. Ocak ve Şubat aylarındaki yağış miktarının uzun yıllar ortalamasının üzerine çıkması ile Muğla’nın Yatağan ilçesi sınırlarında bulunan Pınarbaşı Mesire Alanı’nda uzun süredir kuruma noktasına gelen doğal kaynak suyu yeniden gürül gürül akmaya başladı.

Bir süredir yeraltı su seviyesinin düşmesi nedeniyle azalan ve kuruma noktasına gelen kaynak, sağanak yağışlarla birlikte tekrar yüzeye çıkarak mesire alanı içerisinde gürül gürül akmaya başladı. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mesire alanı, su içerisine yerleştirilen masa ve sandalyeleriyle dikkat çekiyor. Ziyaretçiler, sıcak havalarda ayaklarını serin suya sokarak hem serinliyor hem de yemek yeme imkânı buluyor.

Yağışların yeraltı su rezervlerini beslediği belirtilirken, doğal kaynakların sürdürülebilirliği için bilinçli su kullanımının önemine dikkat çekiliyor. Yeniden akmaya başlayan kaynak suyu, yaz sezonu öncesi bölge turizmi açısından da umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, "Burası Muğla’nın en güzel mesire alanlarından biri. Pınarbaşı, uzunca bir süreden beri su seviyesi çekilmişti ve bölgenin de canlılığı kaybolmuştu. Düşen yağışlarla beraber su miktarındaki artışı görebiliyorsunuz. Bir pınar kaynağı için oldukça yüksek hatırı sayılır bir su burada mevcut. Etraftaki yeraltı suyu kaynaklarından aşırı çekim olmadığı sürece bu bölge uzun bir süre canlılığını koruma potansiyeline sahip" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

İlgili Haberler

Bitlis’te gökyüzündeki hilal ile minaredeki hilal aynı karede

00:07 - Gündem

Elazığ’da fırtına etkili oldu: Feribot iskeleye yanaşamadı

22:07 - Gündem

Kedi ile yılanın kavgası kamerada

20:43 - Gündem

Mersin Silifke’de su sıkıntısı: Bidonlarla su taşıyan köylüler destek istedi

19:13 - Gündem

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde deprem sonrası büyük dönüşüm

17:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş