?>

Mesut Özil: "Telefonumda en ünlüsü Sayın Cumhurbaşkanım, gerisi yalan"

ESKİ FUTBOLCU VE AK PARTİ MKYK ÜYESİ MESUT ÖZİL, "TELEFONUMDA EN ÜNLÜSÜ SAYIN CUMHURBAŞKANIM (RECEP TAYYİP ERDOĞAN). GERİSİ YALAN" DEDİ.

Genel - 7 ay önce

Eski futbolcu ve AK Parti MKYK üyesi Mesut Özil, "Telefonumda en ünlüsü Sayın Cumhurbaşkanım (Recep Tayyip Erdoğan). Gerisi yalan" dedi.

AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından, AK Parti Kongre Merkezi’ndeki kütüphanede başlatılan "Kütüphane Sohbetleri" programının üçüncü konuğu Mesut Özil oldu.

Almanya’da doğup büyüdüğünü hatırlatan Özil, aile kurmanın ve bir arada olmanın önemini belirterek "Biz gurbetçi olarak bir bölgede yaşadığımız için daha çok birbirimize destek çıkmamız amacıyla işte bu aile yapısını koruduk, kültürümüzü koruduk, birbirimize saygı, sevgiyle baktık. Öyle yaşadık" ifadelerini kullandı.

Erken yaşta aile kurmanın hayatında yaşadığı zorluklardan çıkardığı en büyük ders olduğuna dikkati çeken Özil, aile kurmanın ve baba olmanın önemini vurguladı.

Telefon rehberindeki en ünlü ismin kim olduğu sorusuna Özil, "Benim telefonumda en ünlüsü Sayın Cumhurbaşkanım (Recep Tayyip Erdoğan). Gerisi yalan" diye konuştu.

Küçük yaşlardan itibaren Almanya’da Türk kahvehanelerinde Süper Lig maçlarını takip ettiğini aktaran Özil, "Futbol seyrettiğimde Zinedine Zidane’ı çok beğeniyordum. Çünkü çok rahat oynuyordu. Hiç baskı yoktu, top kaybetmiyordu. Ben dedim ki inşallah bir gün ben de böyle güzel oynarım dedim" ifadelerine yer verdi. "Futbol kariyerim bitmiş, kavga edesim yok"

Profesyonel futbolculuk kariyerinde Türkiye Milli Takımında oynamaması hakkında hiç açıklamada bulunmadığını dile getiren Özil, şöyle devam etti:

"Maalesef benimle alakalı çok kişi Türkiye’de bu konuyla alakalı konuşmalarını yaptı. Ben şöyle diyeyim, olan oldu. Allah nasip etti, Almanya ile Dünya Kupasını kazandım. Ama böyle geriye baktığımda da Türkiye Milli Takımında da oynasaydım nerelere gelirdim? Ne hissiyatlar yaşardım? Bunu açıkçası kendim de çok düşündüm. Ama zamanı geri çeviremediğim için olan oldu, biten bitti. Ama her şeyde konuşulduğu gibi de olmadı o dönemde. Ben başka konulara da konuşmak istemiyorum. Çünkü dediğim gibi futbol kariyerim bitmiş, kavga edesim yok" "Futbola dönme gibi bir gayem yok"

Futbola yeniden teknik direktör olarak dönme planının olduğu sorusuna Özil, "Şu an profesyonel hayata ve hatta futbola dönme gibi bir gayem yok. Dediğim gibi ben daha yeni MKYK üyesi oldum. Bu alanda da çok keyif alıyorum. Bu MKYK üyeliğim gençlerle sohbetime vesile oluyor. Yaptığım şeyden de çok keyif alıyorum. Ama benim kuracağım mesela şu an bir projem var İstanbul’da. İnşaatı başladı inşallah bir yıl sonra bitecek. Benim gayem daha çok genç nesillerin elinden tutmak. Futbol akademisi kuruyorum. Orada 11-18 yaşta çocuklar katılacak. Güzel bir sistem kurarak daha çok Türkiye’deki gençlerin elinden tutup dünyanın en büyük sahnelerine çıkarmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Gazze’deki insani krizle alakalı özellikle Almanya’daki futbolcuların paylaşımı sonrası dışlandığını belirten Özil, "Benim inancım çok farklı olduğu için, ben Allah’a inandığım için yani her şeyi veren de o olduğu için, kariyerimde hiçbir zaman susmadım. Ben bu Gazze’den dolayı değil de Uygur Türkleri ya da dünyanın her yerinde zulüm oluyordu. Her zaman sesimi duyurmaya çalıştım Mesut olarak. Bazen hedeflerime ulaşabildim, sesimi duyurabildim. Bazen olmadı, gücüm yetmedi. Önemli olan burada insanlık görevimizi yapmamız. İşte bazen umutsuzluğa kapılabiliyoruz. Paylaşımlar yapıyoruz, konuşuyoruz, yardım etmeye çalışıyoruz. Ama bir türlü ulaşamıyoruz. Dediğim gibi inşallah bizler güçlü oluruz da bizim yaşadığımız bu aciz durumu inşallah yeni nesiller yaşamaz. Türkiye’yi inşallah daha güzel yerlere taşırlar" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KÖYCEĞİZ, MENTEŞE VE YATAĞAN’A YENİ VE KONFORLU TAKSİ DURAKLARI

2025-12-01 14:56 - Ulaşım

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Kütahya’da Türk Sanat Müziği Konseri

2025-12-02 10:04 - Magazin

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

Büyükşehir Kaçak Hafriyatla Mücadelede Denetimleri Sürdürüyor

2025-12-01 15:48 - ÇEVRE

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

İlgili Haberler

Anadolu Ölmez Çiçeklerinin kozmesotik potansiyeli BAÇEM’de konuşuldu

11:26 - Genel

NATO Zirvesi’nde ulaşım TOGG limuzinlere emanet

11:19 - Genel

Yeni Vezirköprü Kaymakamı Yıldız’a karşılama

11:23 - Genel

Başkan Büyükkılıç müjdeyi verdi: Erciyes’in Develi Kapısı’na yürüyen bant

11:20 - Genel

Beykoz’da tarihi gün: 1071 hak sahibi tapusuna kavuştu

11:07 - Genel

Günün Manşetleri

Dünya Kayseri’de buluşuyor

11:21 - Spor

Bakan Ersoy: "Tunceli Müzemiz ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek"

10:48 - Kültür Sanat

Stres yönetimi eğitimi düzenlendi

10:34 - Eğitim

Kuşadası’nda caretta carettalardan umutlandıran yuva

10:05 - Gündem

İş kazası geçirdi, ameliyat oldu, belinde panç unutuldu

10:02 - Asayiş