?>

Metro firmasına ait otobüsle yolculuk yapan kadın kabusu yaşadı: Gece yarısı darp edilerek otobüsten indirildi

Avukat muhammed ali genç açıklamalarda bulundu

Genel - 6 ay önce

Metro firmasına ait şehirlerarası yolcu otobüsünde yaşadığı tartışma sonrasında darp edilerek otobüsten atılan genç kadın, firma 2 otobüs şoförü ve muavin hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Metro’ isimli otobüs firması ile İstanbul’dan Hatay’a giden araçta yolculuk yapan 26 yaşındaki Ö.G, yolculuk esnasında yaşadığı tartışma sonrası çalışanlar tarafından otobüsten atıldı. Genç kadının otobüsten atıldığı ve darp edildiği video, sosyal medyada gündem oldu. Talihsiz kadın, yaşadığı olay sonrasında darp raporu aldı. Annesinin sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya ziyarete gelen kadın, firma, 2 otobüs şoförü ve muavin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadının avukatı Muhammed Ali Genç, "Müvekkilim otobüse bindikten sonra öndeki yolcu, koltuğunu arkaya yaslaması suretiyle müvekkilimi rahatsız etmesiyle başlamıştır. Yolcu, müvekkilim rahatsızlığını dile getirdikten sonra, koltuğu öne doğru tekrar aynı hal vaziyet pozisyona getirmiştir. Ardından öndeki yolcu, müvekkilime koltuğu gece tekrar yatıracağını, bundan rahatsız oluyorsa otobüsten inmesi gerektiğini söylemiştir. Bunun sonrasında öndeki kadın şoför olaya dahil olmuş, müvekkilimin haksız olduğunu, öndeki yolcunun koltuğunu sonuna kadar yatırıp o şekilde yolculuk yapabilme hakkı olduğunu müvekkilime belirtmiş, hakaret ve tehdit içeren konuşmalarda bulunmuştur" dedi.

Olayın ardından tartışmanın büyüdüğünü ve müvekkilinin yol kenarında indirildiğini anlatan Genç, "Müvekkilimi otobüsten yol kenarında indiren bu şirket sonrasında özür açıklaması yapmış ancak özür pek samimi olmamıştır. Çünkü müvekkilim büyük bir mağduriyet yaşamıştır, psikolojik olarak da iyi durumda değildir" diye konuştu.

"Otobüs şirketi çalışanları müvekkilimin boynunda morluklara yol açacak darbelerde bulunmuştur"

Müvekkilinin otobüsten indikten sonra da saldırılara maruz kaldığını aktaran Genç, "Otobüs şirketi çalışanları, müvekkilimin annesinin vermiş olduğu kolyeyi kopartmak suretiyle boynunda morluklara yol açacak darbelerde bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

"İlgili şirket müvekkilime tehdit içerikli mesajlar göndermiştir"

Firmaya, 2 otobüs şoförüne ve muavine dair suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şoförler hakkında ve müvekkilimizin yanına yaklaşmaması, aramaması, sormaması için uzaklaştırma talebinde de bulunduk. Uzaklaştırma talebimiz kabul edildi ve müvekkilimiz hakkında koruma kararı verildi. Ancak ilgili şirket özür açıklaması yapmasına rağmen ilgili otobüs şirketinin gerçek sahipleri müvekkilimi arayarak tehdit içeren mesajlar göndermişlerdir. Dava açmaması hakkında onu engellemeye çalışmışlardır. Ancak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, asla bu yoldan vazgeçmeyeceğimizi onlara da buradan bildirmek isteriz."

"Müvekkilim psikolojik olarak yüksek seviyede yıpranmış durumdadır"

Genç, müvekkilinin Hatay’da yaşadığını ve Ankara’ya gelmesi gerektiğini ama yaşadığı travma yüzünden gelemediğini belirterek şunları kaydetti:

"Müvekkilimin üzerine aynı anda 2 kişi yürümüş. Üzerine otobüsten yol kenarına atılmış. Ondan sonrasında da panik atak geçirmiştir bırakıldığı yerde. Orada da kimse yoktur. Müvekkilim o yüzden psikolojik olarak yüksek seviyede yıpranmış durumdadır. Yol kenarında otobüs şirketi tarafından atıldıktan sonra, öncelikle 15 dakika telefonun ışığıyla kolyesini aramıştır. Koparılan kolyesi onun için manevi olarak çok kıymetlidir. Onun ardından bavulunu sürükleyerek, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ) otogarına giderek, erkek arkadaşının Hatay’dan araç ile gelip kendisini almasını beklemiştir."

Genç, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve ek olarak adam yaralama, hakaret, ilgili şirketin işveren sorumluluğundan dolayı da maddi manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

BUDO’da olumsuz hava muhalefeti nedeniyle 8 sefer iptal edildi

00:25 - Genel

Yolda mahsur kalanların imdadına Kaymakam yetişti

23:57 - Genel

Murat Cahid Cıngı, 2025 yılında TBMM’de 11 kez ‘Kayseri’ dedi

23:35 - Genel

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nden Emniyet Müdürü Kayhan Ay’a ziyaret

22:03 - Genel

Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı

19:19 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan