?>

MGK’dan "Terörsüz Türkiye" vurgusu: "Terör örgütünün tasfiye süreci hassasiyetle takip ediliyor"

Milli güvenlik kurulu (mgk) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "terörsüz türkiye hedefiyle atılan adımlar ile son gelişmeler değerlendirilmiş; tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edilmesine, terörün ülkemizin gündeminden kalıcı olarak çıkarılmasına, milletimizin birlik ve beraberliğinin tahkim edilerek daha güçlü ve müreffeh bir türkiye'ye ulaşılmasına yönelik kararlılık vurgulanmıştır" denildi.

Siyaset - 7 saat önce

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "Terörsüz Türkiye hedefiyle atılan adımlar ile son gelişmeler değerlendirilmiş; tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edilmesine, terörün ülkemizin gündeminden kalıcı olarak çıkarılmasına, milletimizin birlik ve beraberliğinin tahkim edilerek daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye ulaşılmasına yönelik kararlılık vurgulanmıştır" denildi.

MGK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Toplantı Sonrası İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan MGK Bildirisi’nde," PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında Kurula bilgi sunulmuştur" denildi.

Bildiride, Terörsüz Türkiye hedefiyle atılan adımlar ile son gelişmeler değerlendirildiği tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edilmesine, terörün ülke gündeminden kalıcı olarak çıkarılmasına, milletin birlik ve beraberliğinin tahkim edilerek daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye ulaşılmasına yönelik kararlılığın vurgulandığı belirtildi. Toplantıda müşterek coğrafyanın tüm terör örgütlerinden arındırılması neticesinde, başta komşular Irak, Suriye ve İran olmak üzere bölge ülkeleri için de huzurlu bir dönemin başlayacağına işaret edildiği belirtildi. Ayrıca güvenlik alanındaki iş birliğinin daha da ilerletilmesinin, bölgenin ortak geleceğinin inşasına en önemli katkıyı yapacağı kaydedildi. Bildiride Suriye’deki gelişmeler ve son durumun ele alındığı Suriye yönetiminin tüm ülke sathında istikrarı sağlama gayretlerine verilen güçlü desteğin sürdürüleceği, Suriye halkını mağdur eden uluslararası yaptırımların kaldırılmasına yönelik eğilimden memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Bu kritik süreçte, Suriye’nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne, üniter yapısına ve siyasi birliğine zarar verebilecek girişimlerin bertaraf edilmesinin önemine dikkat çekilen bildiride Suriye’yi istikrarsızlaştırmaya matuf faaliyetlere karşı ilkeli bir tutum benimsenmesi çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Gazze’de soykırım ve işgalini sürdüren İsrail’in, Filistin’in yanı sıra Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik sistemli saldırılarının ve yayılmacı emellerinin Orta Doğu’daki barış çabalarını sekteye uğrattığı belirtilen bildiride; mesuliyet mevkiindeki uluslararası aktörlerin, İsrail yönetiminin politikalarından kaynaklanan risk ve tehditlerin bertaraf edilmesi hususundaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin altı çizildi.

Kuzey ve Doğu Afrika’da cereyan eden hadiselerin de görüşüldüğü toplantıda Türkiye’nin, Afrika’daki kardeş ülkelerin güvenlik ve istikrarı tesis etme çabalarına verdiği desteği artırarak devam ettireceği kaydedilen bildiride, "Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için hassas bir sürece girildiği kaydedilmiş; kalıcı ve adil bir barışa ulaşılması için inisiyatif üstlenen ülkemizin, barış diplomasisi ve ara buluculuk faaliyetleriyle küresel barış ve istikrara katkı sunmayı sürdüreceği ifade edilmiştir. Azerbaycan ile Ermenistan’ın barış anlaşması taslağı üzerinde mutabakata varmalarından memnuniyet duyulduğu belirtilmiş; bölgemizdeki tüm aktörlerin menfaatine neticeler ortaya çıkaracak nihai barışın tesisi için gerekli koşulların sağlanması yönündeki beklentimiz bir kez daha teyit edilmiştir" denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2025-05-15 20:05 - Asayiş

Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 5 şüpheli gözaltında

2025-05-15 20:01 - Asayiş

Alperen Babacan, Bursaspor’a imzayı attı

2025-05-15 19:38 - Spor

İlgili Haberler

Trump’ın Güney Afrika’da soykırımın kanıtı olarak gösterdiği ekran görüntüsü çıktılarının Kongo’da çekildiği ortaya çıktı

23:30 - Siyaset

Trump yönetimi Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci kabulünü yasakladı

22:42 - Siyaset

Trump ve Netanyahu telefonda görüştü

21:51 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyamanlı çocuklarla 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda buluştu

19:20 - Siyaset

Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı olarak biner kişilik esir takası yapılacak

17:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

16:30 - Asayiş

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi

15:29 - Gündem

Japonya Tarım Bakanı Pirinç Açıklaması Sonrası İstifa Etti

15:19 - Siyaset

İSKİ'ye 3.3 Milyon Lira Çevre Kirliliği Cezası

15:12 - Gündem

Tıbbi Sekreter Eski Eşi Tarafından Öldürüldü

14:50 - Asayiş