?>

MHP’li Ersoy: "Bayramhacı yeniden Kayseri turizmine kazandırılmalı"

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY; KAYSERİ’NİN KOCASİNAN İLÇESİNDE BULUNAN VE UZUN SÜREDİR ATIL DURUMDA OLDUĞU İFADE EDİLEN BAYRAMHACI KAPLICALARI’NIN YENİDEN TURİZME KAZANDIRILMASI AMACIYLA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NE (TBMM) SORU ÖNERGESİ SUNDU.

Genel - 2 ay önce

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan ve uzun süredir atıl durumda olduğu ifade edilen Bayramhacı Kaplıcaları’nın yeniden turizme kazandırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılması istemiyle verilen önergede, Bayramhacı Kaplıcaları’nın sahip olduğu termal kaynaklar ve doğal yapısıyla önemli bir sağlık ve turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekildi. Milletvekili Baki Ersoy; Kayseri’nin son yıllarda turizm alanında önemli bir ivme yakaladığını belirterek, Bayramhacı Kaplıcaları’nın yeniden faaliyete geçirilmesinin hem termal turizmin gelişmesine hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Önergede; Bayramhacı Kaplıcaları’nın yeniden turizme kazandırılmasına yönelik herhangi bir çalışma yürütülüp yürütülmediği, yatırım ve restorasyon planlaması bulunup bulunmadığı, kamu-özel sektör iş birliği modeli kapsamında proje hazırlanıp hazırlanmadığı ile ulaşım, konaklama ve çevre düzenlemesi altyapısına yönelik destek programlarının olup olmadığına ilişkin sorular yöneltildi. Ersoy ayrıca; Kayseri’nin termal turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik yeni teşvik ve çalışma planlarının bulunup bulunmadığının da açıklanmasını talep etti. Sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada Ersoy; "Kayseri’mizin önemli termal değerlerinden biri olan Bayramhacı Kaplıcaları’nın yeniden turizme kazandırılması amacıyla hazırladığımız soru önergemizi, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduk. Atıl durumdaki tesislerin yeniden değerlendirilmesi, termal turizmin canlandırılması, bölge ekonomisi ve istihdama katkı sağlanması adına sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye’de ilk, KDK tüketici hakem heyetinin kararını bozdu

12:07 - Genel

Büyükşehir İtfaiyesi, yangında mahsur kalan 6 kediyi kurtardı

12:08 - Genel

TARIM KAMPINDA GENÇLER GÜNE LAVANTA HASADIYLA BAŞLIYOR

11:59 - Genel

Kıbrıs’ın canlı tanığı Kayserili gençlerle buluştu

12:00 - Genel

Ali Alkan, KTO Başkan Adaylığını duyurdu

12:02 - Genel

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş