?>

MHP’lı Kamil Aydın, AGİTPA kış genel kurulu için Viyana’da

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ VE AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI PARLAMENTERLER ASAMBLESİ TERÖRLE MÜCADELE ÖZEL KOMİSYONU BAŞKANI PROF. DR. KAMİL AYDIN AGİTPA KIŞ GENEL KURULU TOPLANTILARINA KATILMAK ÜZERE AVUSTURYA’NIN BAŞKENTİ VİYANA’YA GİTTİ.

Siyaset - 3 ay önce

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi Terörle Mücadele Özel Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Kamil Aydın AGİTPA Kış Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gitti.

AGİTPA (Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Kış Genel Kurulu toplantısının ilk günü demokrasi ve insan hakları oturumunda; demokrasilerin vazgeçilmez unsuru seçimler konusunda ülkemiz adına düşüncelerini ifade eden Aydın, tehdit ve riskler bağlamında açıklamalarda bulundu.

Demokratikleşme sürecinin karşısında dezenformasyon, siber tehditler ve bilgi kirliliği gibi tehlikelerin gün geçtikçe etkisini artırdığını belirten Kamil Aydın, terörist aktörlerin propoganda aracı olarak gençlerin radikalleşmesinde olumsuz rol oynadığını vurguladı. Yapay zeka gibi teknoloji alanındaki gelişmelerle bu durumun daha karmaşık hale gelmesinin kolaylaştığını ifade eden Aydın, bu risklerin üstesinden gelebilmek için uluslararası işbirliğinin hayati derecede önemli olduğunu belirtti.

Toplantının ardından iftar programı için Avusturya’da yaşayan gurbetçilerle bir araya gelen Aydın, soydaşlarımızın mübarek Ramazan ayını kutlayarak, MHP Genel başkanının selamlarını iletti.

Toplantıların ikinci günde ise başkanlığını yaptığı Terörle Mücadele Özel Komisyonunda konuşan Aydın, sunduğu raporda, gençlerin özellikle internet ortamında radikalleşmesi riskine karşı eğitim ve medya okuryazarlığının kritik rol oynadığı vurguladı.

Çevrim içi etkileşimler yoluyla terör bağlantılı suçlara karışan gençlerin sayısındaki artıştan duyulan endişeyi dile getiren komisyon başkanı Aydın, 13-14 yaşındaki çocukların dahi radikalleşebildiğine dikkat çekti. Vatandaşlık eğitimi ile medya ve bilgi okuryazarlığının, gençlerin aşırılık yanlısı propagandaya karşı dayanıklılığını artırmada etkili araçlar olduğunu belirtti.

Bu çerçevede kabul edilen 2025 tarihli karar doğrultusunda, gençlerin şiddet içeren aşırıcılığa yönelmesini önlemek amacıyla eğitim temelli programların hayata geçirileceğini belirten Aydın, Kasım ayında İtalya’nın Pordenone kentinde düzenlenen ilk "Okul Diyaloğu" etkinliğinde 120’den fazla öğrencinin katılımıyla siber zorbalık, çevrim içi manipülasyon ve radikalleşme arasındaki bağlantıların ele alındığını ifade etti. Etkinlik sonunda ise, aşırılıkçı çevrim içi söylemlerle mücadeleye yönelik 12 maddelik bir eylem planı hazırlandı.

Plan kapsamında okullarda dijital eğitimlerin artırılması, dijital güvenlikten sorumlu personel görevlendirilmesi ve yetkililerle daha yakın iş birliği kurulması önerildiğini belirlen Kamil Aydın, bu çalışmanın eğitim ve medya okuryazarlığının şiddet ve aşırıcılığın önlenmesinde hayati önem taşıdığını ortaya koyduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Viyana büyükelçiliğinde AGİTPA heyeti onuruna verilen iftar programına katılan Aydın, Viyana büyükelçiliğinin faaliyetleriyle ilgili de bilgi alış verişinde bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Berna Laçin Buldan’a hayran kaldı

2026-02-16 10:20 - Magazin

Sevgililer gününde eşini yalnız bırakıp Sivasspor’u seçti

2026-02-14 14:05 - Magazin

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk-Türkmen Komisyonu 9. Dönem Toplantısı’na katıldı

18:46 - Siyaset

Türk Kızılay’ına ilişkin kanun teklifi komisyonda

18:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz"

17:52 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı tamamlandı

17:58 - Siyaset

Almanya’nın BMGK geçici üyeliğine ilk kez seçilememesi ülkede eleştirilere yol açtı

17:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem