?>

Midyat’ta modern otogarın temeli atıldı

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN MİDYAT’TA HAYATA GEÇİRİLECEK OLAN YENİ OTOGAR PROJESİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BÖLGENİN ULAŞIM ALTYAPISINI GÜÇLENDİRECEK PROJE, MODERN MİMARİSİ VE DONANIMIYLA İLÇEYE ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK.

İnsan - 1 saat önce

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Midyat’ta hayata geçirilecek olan yeni otogar projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirecek proje, modern mimarisi ve donanımıyla ilçeye önemli katkılar sunacak.

Törene Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Midyat Kaymakamı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Tahsin Saruhan, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin ile çok sayıda davetli katıldı. Toplam 15 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek ve 5 bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak Midyat otogarı, geleneksel Midyat mimarisinden esinlenilerek tasarlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçenin ulaşım altyapısının modern ve konforlu bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

Vatandaşlara hitap eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun Mardin’in son yıllarda tarım, turizm ve yatırım alanlarında önemli bir gelişim gösterdiğini ifade etti. Bu gelişimin Midyat’a da güçlü şekilde yansıdığını belirten Vali Akkoyun, özellikle turizm alanında elde edilen başarılarla ilçenin ziyaretçi sayısı ve misafir memnuniyeti açısından Türkiye’nin öne çıkan destinasyonlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Yeni otogar projesi kapsamında şehirlerarası ve ilçe otobüsleri için ayrı peronlar, yolcu hareketliliğini kolaylaştıracak fonksiyonel alanlar, geniş bekleme salonları, güvenlik ve danışma birimleri, kafeterya ve market alanları, mescitler, sosyal donatılar ile yüksek kapasiteli otopark alanları yer alacak. Modern ulaşım ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanan Midyat otogarının tamamlanmasıyla birlikte ilçenin ulaşım konforunun artırılması ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

Caz beş gün boyunca Nilüfer’in dört bir yanında

2026-06-18 14:21 - Magazin

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik’ten konser

2026-06-19 13:51 - Magazin

Marmaris’te sağanak sonrası kapsamlı temizlik çalışması

2026-06-20 12:25 - Marmaris

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ MANİSALI AZMİYLE ÖRNEK OLDU

2026-06-20 09:58 - İnsan

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

2026-06-18 01:10 - Asayiş

SAHİLE BETON DÖKÜMÜNE 150 BİN TL CEZA

2026-06-20 15:37 - Asayiş

Direksiyon başında kalp krizi geçiren tanker sürücüsü hayatını kaybetti

2026-06-21 01:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Hastalığın etkisiyle kaybolan adam Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayat buldu

12:52 - İnsan

Anne adayları geleceğe hazırlanıyor

12:40 - İnsan

Tebligat ihmali pahalıya patladı: Borcu olmayan babanın hesapları bloke edildi

12:18 - İnsan

Hatay’da fiziksel engelli Bestami’nin asker olma hayali gerçek oldu

12:18 - İnsan

Görme engellilerin yaylada çadır kampı başladı

12:07 - İnsan

Günün Manşetleri

Otomobilin çarptığı abla-kardeş yaralandı

12:23 - Asayiş

Gençlerde Ani Kalp Ölümüne Dikkat!

12:22 - Sağlık

Trafik polisinden örnek davranış

12:07 - Asayiş

Hayatını öğrencilere adadı, fakülteye iletişim müzesi kurdu

10:58 - Genel

CHP’de gece yarısı çilingirli devir

10:38 - Siyaset