?>

Milas’a yol projesi var ama yatırım programında yok

Muğla’nın Milas ilçesine yapılması kararlaştırılan çevre yolu için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca alınan kararda çevre projesinin olduğu, fakat yaptırım programında yer almadığı bilgisi verildi.

Ulaşım - 1 yıl önce

Muğla’nın Milas ilçesinde yapılması kararlaştırılan Batı Çevre Yolunun Projesi, Söke-Milas Devlet Yolu Dibekdere mevkii ile Baharlı mevkii arasındaki çevre yolunun programında yer almadığı bilgisi verildi. İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, “Milas’a çevre yolu projesi var ama yatırım programında yok” dedi.

 

METİN ERGUN KONUYU MECLİSE TAŞIMIŞTI

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, yetersiz hale gelen ve yoğun trafiğin yaşandığı Milas Çevre Yolu’nu geçtiğimiz Haziran ayında TBMM gündemine taşımıştı. Milas Çevre Yolu’nun etrafındaki yapılaşmadan dolayı artık bir iç yol haline geldiğine işaret eden Ergun, artan yoğunluktan dolayı Milas için yeni bir çevre yolu yapılması gerektiğini vurgulamıştı. Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Milas’ın ihtiyaç duyduğu çevre yolu konusunda Bakanlığın herhangi bir çalışması olup olmadığını, bir çalışma yapılıyorsa ne zaman tamamlanacağını sormuştu.

 

MİLAS’A ÇEVRE YOLU PROJESİ VAR AMA YATIRIM PROGRAMINDA YOK

Bakanlığın İYİ Partili Ergun’un önergesine verdiği cevapta şu ifadelere yer verildi: “Milas Batı Çevre Yolunun Projesi, Söke-Milas Devlet Yolu Dibekdere mevkii ile Baharlı mevkii arasında 12 km uzunluğunda 25 m platform genişliğinde bölünmüş yol standardında olup, yatırım programına alınmasına müteakip bütçe imkanlarına bağlı olarak yapım ihalesi değerlendirilebilecektir.”

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

MARMARİS’TE TAVŞAN VE KEÇİLERİN İNGİLİZ ANNESİ

2024-07-22 11:56 - İnsan

Antalya’da sadece tekneyle gezilebilen mağara

2024-07-22 16:17 - Gezi

KLİMA VE VANTİLATÖR FİYATLARI KATLANDI

2024-07-20 12:38 - Gündem

Onat Pasajı’nda Çıkan Yangın Korkuttu

2024-07-19 16:27 - Marmaris

Marmaris’te bu adayı görenler yeniden aşık oluyor

2024-07-23 11:28 - Marmaris

DATÇA’DA 4 BİN 500 LİRALIK ÇİĞ BALIK FİYATI NORMALMİŞ

2024-07-19 15:10 - Gündem

KÖYCEĞİZ SANDRAS'DA ANIT AĞAÇLARA BÜYÜK ZARAR

2024-07-19 12:23 - Asayiş

Çevreciler Bodrum Dereköy’de buluşuyor

2024-07-23 12:54 - ÇEVRE

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

İlgili Haberler

KÖYCEĞİZ, MENTEŞE VE YATAĞAN’A YENİ VE KONFORLU TAKSİ DURAKLARI

14:56 - Ulaşım

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

15:08 - Ulaşım

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

12:03 - Ulaşım

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

14:43 - Ulaşım

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel