?>

Milasta bu hafta sonu zeytin hasat şenliği düzenlenecek

MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİNDE BU YIL 8. DÜZENLENECEK OLAN MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ, 12-13 KASIM TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 8. düzenlenecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği, 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Milas’ta yerel yönetim, oda ve kurumların işbirliğiyle 12 - 13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği, 12 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. 12 Kasım Cumartesi günü saat 09.30’da Salı Pazar Yeri’nde başlayacak kortej yürüyüşü Kadıağa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi güzergahında devam edip iki gün boyunca şenlik programının gerçekleşeceği Atapark’ta sona erecek.

Şenlik komitesi tarafından yapılan açıklamada zeytin ve zeytinyağına Türkiye’de ilk ve tek AB coğrafi işareti almış olmanın gururuyla gerçekleşecek şenliğin daha güçlü, daha renkli ortamda geçeceği ifade edilerek, “Zeytinimizin hasat şenliği 12 Kasım Cumartesi sabahı kortej yürüyüşü ile başlayacak. Tüm hemşehrilerimizi kortej coşkumuza ortak olmaya davet ediyoruz” denildi.

"Ferhat Göçer ve Zeynep Casalini sahne alacak"

Bu yıl “Milas’ta Hasat Zamanı” sloganıyla düzenlenecek Geleneksel 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği, pop müziğin güçlü seslerinden Zeynep Casalini ve Ferhat Göçer’e ev sahipliği yapacak. Şenlik etkinliklerinde 13 Kasım Pazar günü 15.30 - 16.30 saatleri arasında Atapark Meydanı’nda Mahalleler Arası Yemek Yarışması düzenlenecek. Yarışmaya ekip halinde katılacak mahalle temsilcileri, en az dört çeşit zeytinyağlı yöresel yemeği evde yaparak korunaklı kaplarda yarışma alanına getirecekler. Yarışmacılar, evlerinde pişirdiği zeytinyağlı yemekleri sunum için hazırladıkları masalarda jüri üyelerinin beğenisine sunacak.

"Jüri, tadım yapacak"

Yeşim Salkım, Nagihan Karadere, Seda Ocak, Kayra Şenocak, Erhan Yazıcıoğlu, Selin Çıtak, Sema Aydemir, Elif Güvendik, Oğuz Özyaral, Cüneyt Kırşan, Adnan Şentürk, Sevil Aslan Erol, Necibe Öztürk, Haşim Demirtaş ve Vahe Kılıçarslan’ın jüride yer alacağı yemek yarışmasına katılan yarışmacılar mahalleleri adına tüm mutfak hünerlerini sergileyecek.

Milli atletler sağlık için yürüyecekler

8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin ikinci gününde; milli atletler Nagihan Karadere, Seda Ocak, Sema Aydemir, Milas Dağcılık - Doğa Sporları Kulübü ve halkın katılımıyla sağlık yürüyüşü düzenlenecek.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türk müziğinin ünlü ismi Karaböceke sahnede sürpriz doğum günü

2022-11-08 15:00 - Magazin

DOĞRU POLİTİKARLARLA ÇIKARLARIMIZI KORUDUK

2022-11-08 10:52 - Siyaset

CHP’Lİ GİRGİN, “1500 TL İLE TEKER DÖNER Mİ?”

2022-11-07 11:34 - Siyaset

Köyceğizde organ bağışı standı açıldı

2022-11-09 16:00 - Sağlık

Büyükşehirden 13 ilçede şeker ölçümü

2022-11-07 15:30 - Sağlık

Bodrum Herodot Çalıştayı Sona Erdi

2022-11-06 13:30 - Kültür Sanat

Bodrumda Yeni Devlet Hastanesi, faaliyete başladı

2022-11-07 14:30 - Sağlık

Zeytin hasat sezonu öncesi sağlıkçılardan yamaç arazilerde çalışanlara uyarı

2022-11-11 10:00 - Sağlık

Marmaris Devlet Hastanesi doktorları Kasım ayında mesai saati dışı muayene yapacak

2022-11-05 19:00 - Sağlık

Kissebükünün gizemi gün yüzüne çıkıyor

2022-11-05 12:30 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Mardian Mall’da 15 Temmuz’a özel anlamlı sergi

16:57 - Kültür Sanat

Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği ’Piyano ve Klasik Batı Müziği’ programı tamamlandı

16:33 - Kültür Sanat

647. Mimarsinan Evliyalar Pilav Şenliği yapıldı

16:12 - Kültür Sanat

37. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları birincisi Bulgaristan oldu

15:58 - Kültür Sanat

"Bayraklı’nın Renkleri" Çeşme’de buluştu: 60 sanatçıdan yağlı boya sergisi

14:34 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan