?>

Milletvekili Akay, Eskipazar ve Yeniceli orman köylülerinin sorunlarını TBMM’ye taşıdı

Chp karabük milletvekili ve tbmm plan bütçe komisyonu üyesi cevdet akay, eskipazar ve yenice ilçelerindeki orman köylülerinin sorun ve taleplerini tbmm genel kurul gündemine taşıdı.

Siyaset - 11 ay önce

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Eskipazar ve Yenice ilçelerindeki orman köylülerinin sorun ve taleplerini TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Akay, Karabük’ün ormanlarıyla ilgili iddiaları gündeme taşıyarak, orman köylülerinin sorunlarını anlattı.

Eskipazar ve Yenice bulunan ormanlarda gereksiz kesimler yapıldığı iddialarını TBMM’ye taşıyan CHP’li Akay, “Seçim bölgem Karabük, ülkemizin en büyük blok ormanlarına sahiptir. İlimizin topraklarının yüzde 71’ini ormanlar oluşturmaktadır. Doğası ve eşsiz tabiatıyla dillerden düşmeyen şehrimiz, son zamanlarda ormanlarımızla ilgili üzücü iddialarla gündeme gelmektedir.” dedi.

“Yetkilileri Göreve Çağırıyorum”

Orman köylülerinin iddialarını dile getiren Akay, “Eskipazar ve Yenice ilçelerimiz başta olmak üzere, ilçelerimizdeki orman köylülerimiz “seyreltme” adı altında binlerce ağacın gereksiz yere kesildiğini ve doğal seleksiyonun bozulduğunu iddia etmektedirler. Böyle bir durum varsa, yetkilileri bu durumun önüne geçmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Selde Zarar Gören Orman ve Köy Yolları Hala Onarılmadı”

Geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinde Yenice’de zarar gören orman ve köy yollarının hala yapılmadığını da gündeme taşıyan CHP’li Akay, “Haziran 2023’te Yenice ilçemizde meydana gelen sel felaketinde orman yollarımız büyük zarar gördü. O tarihten bu yana da maalesef bu yollar hala yapılmadı. Bundan dolayı da köylülerimiz bir büyük mağduriyet yaşıyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Orman köylülerimizin mağduriyetlerini acil olarak giderin.” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Trump’tan İran çıkışı: "Dostça olmayan yol şiddet içeriyor ve ben bunu istemiyorum"

23:40 - Siyaset

Putin, İstanbul’daki Ukrayna görüşmesine katılmayacak

23:36 - Siyaset

Kartalkaya’daki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, Bolu Valiliğini dinledi

22:10 - Siyaset

Zelenskiy: "Rusya ile savaşı sona erdirmek için her türlü formatta müzakereye hazır"

21:04 - Siyaset

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: "Türkiye önümüzdeki günlerde barışın kapısını aralayacak"

20:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset