?>

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Sille’de fidanlar toprakla buluştu

Konya’nın merkez selçuklu ilçe belediye başkanı ahmet pekyatırmacı, 11 kasım milli ağaçlandırma günü dolayısıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Gündem - 6 ay önce

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı. Başkan Pekyatırmacı, “Sille ağaçlandırma sahamızda ’Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes’ sloganıyla yüzlerce fidanı toprakla buluşturduk” dedi.

Türkiye’nin yeşil mirasına katkıda bulunmak ve orman sayısını ve servetini çoğaltmak amacıyla her yıl 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle fidan dikim etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl, “Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes" temasıyla kutlanan etkinlik çerçevesinde Sille Mahallesi Sille Ağaçlandırma Sahasında yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılarak fidan dikti. “ Bugün diktiğimiz fidanlar, yarın gölgesinde huzur bulacağımız ormanlara dönüşecek”

Ağaçlandırma seferberliğinin ülkemizin yeşil alan çalışmalarına ve sürdürülebilir bir çevreye katkı sunması temennisinde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2019 yılında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi ve o günden bu yana tüm ülkemizde çok geniş bir katılım ile fidan dikim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinasyonunda 7’den 70’e her yaştan vatandaşımızın katılımıyla ilimizde fidanlarımızı yarınlara umut olması için toprakla buluşturduk. Çevre faaliyetlerine önem veriyor, gelecek kuşaklara her açıdan daha güzel bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tabii sadece 11 Kasım’da değil yıl boyunca şehrimizin yeşil dokusuna katkı sağlamak için fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Yeşil bir gelecek için bugün diktiğimiz fidanlar, yarın gölgesinde huzur bulacağımız ormanlara dönüşecek” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Aydın'da Trafik Kazası

2024-11-06 00:13 - Asayiş

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

Kasımpaşa-Kayserispor maçını Mehmet Türkmen yönetecek

2024-11-06 17:22 - Spor

İlgili Haberler

Ayıyı görüntülemek istedi, az kalsın canından oluyordu

12:12 - Gündem

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı müdahale

12:06 - Gündem

Elazığ’da ‘Aile Yılı’ yürüyüşü

11:50 - Gündem

Elazığ’da asfaltlama çalışmaları sürüyor

11:52 - Gündem

Marmara Denizi’nin Tekirdağ kıyılarında kızıl yosun birikintisi oluştu

11:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset