?>

Minik Aybars'ın Bağırsaklarından 7 Mıknatıs Çıkarıldı

Ankara'da oyuncaklarından 7 adet boncuk mıknatıs yutan 3 yaşındaki Aybars Akkoç, Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Sağlık - 4 saat önce

Ankara'da yaşayan 3 yaşındaki Aybars Akkoç, farklı zaman dilimlerinde oyuncaklarının içinden çıkardığı 7 adet boncuk mıknatısı yuttu. Son mıknatısı yuttuğunu fark eden ailesi, vakit kaybetmeden Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği'ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Aybars'ın bağırsağında 5 adet mıknatıs tespit edildi ve minik çocuk hemen ameliyata alındı. Ameliyat sırasında ise yutulan mıknatıs sayısının 7 olduğu anlaşıldı. Oniki parmak bağırsağı ile ince ve kalın bağırsağını birbirine kenetleyen 7 mıknatıs, başarılı bir operasyonla çıkarıldı ve Aybars sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Müjdem Nur Azılı, çocuklarda yabancı cisim yutma olaylarının sık görüldüğünü belirterek, art arda yutulan boncuk mıknatısların bağırsaklarda ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. Aybars'ın durumunda da mıknatısların bağırsakları birbirine kenetlediğini ve ameliyatta 7 adet mıknatıs çıkardıklarını ifade eden Prof. Dr. Azılı, "İnce bağırsak ve kalın bağırsak onarıldı, oniki parmak bağırsağına ise dren yerleştirdik. Şu anda her şey yolunda" dedi. Boncuk mıknatıs yutmanın kusma, karın ağrısı gibi belirtiler gösterebileceğini söyleyen Prof. Dr. Azılı, olası belirtileri önemseyip vakit kaybetmeden hastaneye başvurmanın önemini vurguladı.

Baba Muhammet Akkoç ise oğlunun mıknatıs yuttuğunu öğrenir öğrenmez tereddüt etmeden hastaneye başvurduklarını ve doktorların hızlı müdahalesi sayesinde oğlunun sağlığına kavuştuğunu belirtti. Daha önce de Aybars'ın bir mıknatıs yuttuğunu fark ettiklerini ve yine hastaneye başvurduklarını anlatan Akkoç, doktorların ilgisine teşekkür ederek, "Çok şükür şu anda iyi, hiçbir sıkıntısı yok" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

YAĞMUR ALTINDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

2025-05-03 14:58 - Gündem

On ayrı suçtan aranan şahıs JASAT operasyonuyla yakalandı

2025-05-04 14:31 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Sakartepe Rampasında Kaza

2025-05-06 09:45 - Asayiş

Motosikletin çarpması sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki çocuk toprağa verildi

2025-05-06 18:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Emeklilere sağlıklı yaşam desteği

16:51 - Sağlık

Başhekim Zor, yeni ek binayı denetledi

16:46 - Sağlık

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

Yüksekova’da sağlık taraması için köy köy geziyorlar

14:33 - Sağlık

Vücut dönüp kendine saldırıyor: Lupus hastalığı bu organları vuruyor

13:23 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş