?>

Minik öğrenciler fide dikerek doğa bilinci kazandı

AVRUPA BİRLİĞİ (AB) TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN VE BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (BTSO) ÇATISI ALTINDA FAALİYET GÖSTEREN BURSA AB BİLGİ MERKEZİ, AVRUPA KOMİSYONU’NUN DÜNYA GENELİNDE BAŞLATTIĞI "FOR OUR PLANET" ÇEVRE VE DOĞA KORUMA KAMPANYASI KAPSAMINDA 150 ÖĞRENCİYİ FİDE DİKİM ETKİNLİĞİNDE TOPRAKLA BULUŞTURDU.

Gündem - 2 saat önce

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi, Avrupa Komisyonu’nun dünya genelinde başlattığı "For Our Planet" çevre ve doğa koruma kampanyası kapsamında 150 öğrenciyi fide dikim etkinliğinde toprakla buluşturdu.

Bursa AB Bilgi Merkezi, çocuklarda çevre bilinci, doğa sevgisi ve sürdürülebilir tarım farkındalığını artırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Avrupa Komisyonu’nun küresel çevre ve doğa koruma kampanyası "For Our Planet" (Gezegenimiz için) kapsamında Bursa Dr. Sadık Ahmet İlkokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler saksılara fide dikerek üretmenin ve doğayla bağ kurmanın önemini deneyimledi.

Program kapsamında öğrencilere toprağın, tarımsal üretimin, yeşil çevrenin ve sürdürülebilir yaşam kültürünün önemi anlatıldı. Programda, çocukların tarımsal faaliyetleri erken yaşta tanımalarının ve doğayla güçlü bir bağ kurmalarının büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Okul yöneticileri, Dr. Sadık Ahmet İlkokulu ve Bursa AB Bilgi Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğin, öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak açısından önemli bir farkındalık çalışması olduğunu belirtti. Doğanın insana değil, insanın yeşil bir çevreye, temiz havaya ve doğaya ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken yöneticiler, etkinlik sayesinde öğrencilerin doğayı koruma bilinci kazandığını; bilinçli, üretken ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlandığını ifade etti.

Etkinlik, öğrencilerin fide dikim çalışmaları ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

Caz beş gün boyunca Nilüfer’in dört bir yanında

2026-06-18 14:21 - Magazin

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik’ten konser

2026-06-19 13:51 - Magazin

Marmaris’te sağanak sonrası kapsamlı temizlik çalışması

2026-06-20 12:25 - Marmaris

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ MANİSALI AZMİYLE ÖRNEK OLDU

2026-06-20 09:58 - İnsan

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

2026-06-18 01:10 - Asayiş

SAHİLE BETON DÖKÜMÜNE 150 BİN TL CEZA

2026-06-20 15:37 - Asayiş

Direksiyon başında kalp krizi geçiren tanker sürücüsü hayatını kaybetti

2026-06-21 01:42 - Asayiş

İlgili Haberler

İtfaiyenin iguana mesaisi

14:55 - Gündem

Başkan Yalçın’dan kentsel dönüşümde bir tarihi adım daha

14:41 - Gündem

Poliklinik dış cephesine sıkışan sansar böyle kurtarıldı

14:16 - Gündem

Kulu’da arpa hasadı başladı

14:18 - Gündem

Bolu’da kanalizasyon sularının dereye karışmasına tepki

14:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Otomobilin çarptığı abla-kardeş yaralandı

12:23 - Asayiş

Gençlerde Ani Kalp Ölümüne Dikkat!

12:22 - Sağlık

Trafik polisinden örnek davranış

12:07 - Asayiş

Hayatını öğrencilere adadı, fakülteye iletişim müzesi kurdu

10:58 - Genel

CHP’de gece yarısı çilingirli devir

10:38 - Siyaset