?>

MİT Başkanı Kalın’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı: "Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsız ve güçlü bir Türkiye idealini bizlere miras bırakmıştır"

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI (MİT) BAŞKANI İBRAHİM KALIN, 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI. KALIN MESAJINDA, "AZİZ MİLLETİMİZİN ASİL RUHUNU VE BİRLİK AZMİNİ TEMSİL EDEN MİLLÎ MÜCADELENİN BAŞKOMUTANI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, BİR MİLLETİN KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞABİLECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERMİŞ; BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İDEALİNİ BİZLERE MİRAS BIRAKMIŞTIR" DEDİ.

Genel - 2 ay önce

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kalın mesajında, "Aziz milletimizin asil ruhunu ve birlik azmini temsil eden Millî Mücadelenin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin küllerinden yeniden doğabileceğini tüm dünyaya göstermiş; bağımsız ve güçlü bir Türkiye idealini bizlere miras bırakmıştır" dedi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Türkiye’nin, Atatürk’ün "muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma" hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlediğine dikkati çeken Kalın, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Aziz milletimizin asil ruhunu ve birlik azmini temsil eden Millî Mücadelenin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin küllerinden yeniden doğabileceğini tüm dünyaya göstermiş; bağımsız ve güçlü bir Türkiye idealini bizlere miras bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlemekte; istiklal, istikbal ve istikrarını koruma azmini sürdürmektedir. Millî İstihbarat Teşkilâtı olarak ‘Vatan için her an her yerde’ şiarıyla ülkemizin bekası, güvenliği ve huzuru için azim ve gayretle çalışmayı sürdürüyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını ve vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yâd ediyorum."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

’Şehzade Mustafa’ya sette doğum günü sürprizi

2025-11-09 11:47 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

BACAĞI KIRILDI HAYATININ SONU OLDU

2025-11-07 14:20 - Marmaris

İlgili Haberler

BUDO’nun 8 seferi daha olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi

00:26 - Genel

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Paşa Yaylası’nda tuzlama çalışması

22:15 - Genel

Basın Tarihi Sergisi ile geçmişe yolculuk

22:13 - Genel

Samsun Bakkallar ve Her Çeşit Bayiler Esnaf Odası’nda başkanlığa Turan Özön seçildi

20:59 - Genel

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’nda sahil şeridinde çalışma başlatıldı

20:38 - Genel

Günün Manşetleri

Kavgayı ayıran akrabasını tüfekle vurdu

16:31 - Asayiş

Otogarda can pazarı: Korku dolu anlar kamerada

16:13 - Gündem

Fırtına sonrası hasar büyük oldu

16:12 - Genel

Eskişehir’de 14 yaşındaki kız kayıplara karıştı

15:44 - Asayiş

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel