?>

Motosiklette uyuşturucuyla yakalanan sanıklara 15’er yıl hapis cezası

KASTAMONU’DA MOTOSİKLETLİ TRAFİK TİMİ TARAFINDAN DURDURULAN VE PLAKASI ÇAMURLA KAPATILAN MOTOSİKLETTEKİ ŞAHISTAN ÜST VE ARAÇ ARAMASINDA UYUŞTURUCU MADDE İLE YAKALANAN İKİ SANIK, UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMA SUÇUNDAN 15’ER YIL HAPİS CEZASI İLE 150'ŞER BİN TL ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI.

Asayiş - 3 ay önce

Kastamonu’da plakası çamurla kapatılan motosiklette uyuşturucu maddeyle yakalanan iki sanık, 15’er yıl hapis cezası ile 150’şer bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Olay, 7 Ağustos 2025 tarihinde Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde denetim görevini yerine getiren Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü motosikletli trafik timi, plakasının okunmadığını tespit ettiği bir motosikleti kontrol amaçlı durdurdu. Motosikletin plakasının çamurla kapatıldığını gören trafik ekibi, motosikletteki Oktay M. ve Canan K.’nin üzerinde arama yaptı. Aramada 11 paket halinde 11,04 gram metamfetamin maddesi, 2 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 24 bin 215 TL ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 2 şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Oktay M. ve Canan K. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan açılan davada karar verildi. Duruşmada sanıklar ve avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada son kez savunma yapan tutuklu sanık Oktay M., uyuşturucu satmadığını iddia ederek, "Uyuşturucu kullanıcısıyım, mağdur oldum, tedavi görmek istiyorum. Ailem dağıldı, işlerim bozuldu. Yeniden bir düzen kurmak istiyorum. Mütalaayı kabul etmiyorum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Uyuşturucu ticareti yapmadığını söyleyen Canan K. de, "Tek zararım kendime ve aileme oldu. Ben bu uyuşturucu ticaretini asla yapmadım. Beraatımı ve tahliyemi talep ederim" şeklinde konuştu.

Sanık avukatlarının savunmalarını da dinleyen mahkeme heyeti, Oktay M. ile Canan K.’ye 15’er yıl hapis cezası ile 150’şer bin TL adli para cezası verilmesine karar verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

İçmeler plajında lağım suyu iddiası

2026-04-14 11:53 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Van’da trafik kazası: 1 yaralı

10:04 - Asayiş

Tırda 24 kilo skunk ele geçirildi: Sürücüden "İçmek için almıştım" savunması

09:57 - Asayiş

Bursa’da traktör kazası: 2 yaralı

09:52 - Asayiş

Avcılar’da park yeri tartışması kamerada

09:43 - Asayiş

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 52. yılı

09:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık