?>

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Pedodonti Kliniği hizmete girdi

MSKÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDE PEDODONTİ KLİNİĞİ HİZMETE GİRDİ

Sağlık - 5 ay önce

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde yeni Pedodonti Kliniği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan yeni Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Kliniği hizmet vermeye başladı. Çocuk hastaların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak açılan klinik, modern donanımı ve çocuk dostu yaklaşımıyla bölge halkına ağız ve diş sağlığı hizmeti sunacak.

Yeni klinikte çocuk ve genç bireylerin ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik koruyucu uygulamalar, çürük tedavileri, restoratif işlemler, travma tedavileri ve gerekli görülen diğer pedodontik tedaviler gerçekleştirilecek.

Ayrıca klinik, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim süreçlerine katkı sağlayarak nitelikli diş hekimlerinin yetişmesine de destek olacak.

Kliniğin açılış törenine katılan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Deniz Ülgen ve Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aladağ ve öğrencilerle birlikte incelemelerde bulundu.

Açılış kurdelesini kesen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, kliniğin Muğla’ya hayırlı olmasını dileyerek, "Erken yaşta kazanılan ağız ve diş sağlığı alışkanlıkları yaşam boyu sağlıklı bir ağız yapısının temelini oluşturmaktadır. Bu nedenle çocukların düzenli diş hekimi kontrolüne getirilmesi oldukça önemlidir. Pedodonti Kliniğimiz Muğla’ya hayırlı olsun" dedi.

Pedodonti Kliniğinin faaliyete geçmesiyle birlikte Muğla ve çevre illerde yaşayan çocukların ağız ve diş sağlığı hizmetlerine daha kolay erişmesi hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

Marmarisli Şefler Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

2026-02-07 12:20 - Marmaris

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

İlgili Haberler

Bursa’da ilk: Doruk Nilüfer Hastanesi "TÜSKA Sağlıkta Akreditasyon Belgesi" aldı

14:44 - Sağlık

Uludere’de mobil KETEM aracı hizmete başladı

13:03 - Sağlık

Akdeniz Üniversitesi’nde 3’üncü rahim nakli operasyonu başladı

12:51 - Sağlık

Kahta İlçe Sağlık Müdürü Kocaoğlu’ndan aşırı sıcak uyarısı

13:01 - Sağlık

Uzmanı uyardı: "Aşırı sıcaklar beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor"

11:44 - Sağlık

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş