?>

MTSO’nun hedefi sanayiciyi yeşil dönüşüme hazırlamak

Mtso koordinesinde geliştirilen odak mersin projesi içerisinde yer alan ‘sanayi ve teknoloji odak çalışma kurulu’ tarafından gündeme getirilen ‘mersin ı. Sanayi zirvesi’nin konu başlıklarının belirlenmesi için mtso sanayi meslek komite üyeleriyle bir araya gelindi.

Ekonomi - 6 saat önce

Sanayide ‘yeşil dönüşüm yılı’ ilan eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), küresel ölçekte değişen sanayi dinamiklerini yerel düzeyde değerlendirmek amacıyla ‘Mersin Sanayi Zirvesi’ düzenlemeye hazırlanıyor. Konunun uzmanları, sanayiciler ve karar vericileri bir araya getirecek zirveyle sanayide yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinin ele alınıp Mersin’in bu yeni süreçteki yerinin tanımlanması hedefleniyor.

MTSO koordinesinde geliştirilen Odak Mersin Projesi içerisinde yer alan ‘Sanayi ve Teknoloji Odak Çalışma Kurulu’ tarafından gündeme getirilen ‘Mersin I. Sanayi Zirvesi’nin konu başlıklarının belirlenmesi için MTSO Sanayi Meslek Komite Üyeleriyle bir araya gelindi. MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır yönetiminde gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan, yönetim kurulu üyeleri Gökben Gökbulut, İstiklal Koçyiğit ve İdris Üstemel ile sanayi komiteleri meclis ve komite üyeleri katıldı. "Artık masadan değil sahadan konuşuyoruz"

Toplantının açılışında sanayi sektörünün içinde bulunduğu mevcut duruma ilişkin genel bir değerlendirme yapıp, MTSO’nun yeşil dönüşüm konusunda verdiği hizmet ve destekleri aktaran Başkan Çakır, hedeflerinin ihracatçı sanayicileri 1 Ocak 2026’dan itibaren devreye girecek ’Avrupa Yeşil Mutabakat’ kriterlerine bugünden hazırlayabilmek olduğunu söyledi. Yeşil ve dijital dönüşme bugünden hazırlanan firmaların rekabet gücünü artırıp avantajlı konuma geçeceğini vurgulayan Çakır, "Ülkemiz sanayi üretiminde son yıllarda önemli bir ivme kazandı. Çin’den İtalya’ya kadar en büyük sanayici ülke Türkiye. Güçlü bir sanayi kültürümüz var ama bu çizgiyi koruyabilmemiz önemli. 2026’dan sonra yepyeni bir süreç bizi bekliyor ve hazır olan kazanacak" dedi.

Bu doğrultuda MTSO olarak konularında uzman mühendis ve mentör ekiple sahaya indiklerini kaydeden Çakır, "Oluşturduğumuz ekip sanayicilerimizle birebir görüşüp yeşil dönüşümden dijitalleşmeye, robotik üretimden karbon ayak izini düşürmeye kadar birçok konuda danışmanlık ve uygulama desteği veriyor" diye konuştu.

Artık masa başından teorik olarak anlatmak yerine direkt sahada firmalarla beraber olduklarını vurgulayan Çakır, amaçlarını ilgili kurum ve bakanlıkların yeşil ve dijital dönüşüm konusunda verdikleri desteklerinden daha fazla firmanın yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bu desteklerin 2026 yılıyla tamamlanacağını hatırlatan Çakır, fırsatın kaçırılmaması için firmaların yanında olacaklarını vurguladı. "MTSO olarak Mersin OSB’de Sanayi İrtibat Ofisi açtık"

Bu hedefler ışığında ’Mersin 1. Sanayi Zirvesi Sanayide Dönüşüm ve Gelecek Vizyonu’ ismiyle sektörün yeni sürecinin ele alınacağı bir zirve düzenlemeye hazırlandıklarını kaydeden Çakır, zirvenin içeriğinin hep birlikte planlanıp zenginleştirilmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantıda Atölye 1886’dan Model Fabrika içinde kurulan sanayi irtibat ofisine, yeşil dönüşüm için sunulan mentörlük hizmetinden, danışmanlık hizmetlerine kadar odanın sanayiciye sunduğu birçok hizmet hatırlatıldı. Mersin OSB içinde yer alan Model Fabrika’da açtıkları MTSO İrtibat Ofisi’nde odanın sanayi departmanı uzmanlarının her gün dönüşümlü olarak hizmet sunduğunu kaydeden Çakır, bu yenilikçi hizmetle sanayicinin her türlü talep ve ihtiyacını yerinde karşılamaya başladıklarını dile getirdi.

Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesiyle son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2025-05-15 20:05 - Asayiş

Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 5 şüpheli gözaltında

2025-05-15 20:01 - Asayiş

Alperen Babacan, Bursaspor’a imzayı attı

2025-05-15 19:38 - Spor

İlgili Haberler

Aydınlı bunaltıcı sıcağı iş kapısı oldu

17:52 - Ekonomi

Kütahya’ya köylerin alt yapı desteği için 187 Milyon 592 bin TL ödenek

17:24 - Ekonomi

İlkadım’da temizlikte milyarlık dönüşüm: 40 araçlık dev adım

17:25 - Ekonomi

Çerkezköy TSO’dan Türkiye’de bir ilk

17:02 - Ekonomi

Başkan Güler: "Dağıtımını yaptığımız hayvanları kendimiz yetiştiriyoruz"

16:55 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

16:30 - Asayiş

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi

15:29 - Gündem

Japonya Tarım Bakanı Pirinç Açıklaması Sonrası İstifa Etti

15:19 - Siyaset

İSKİ'ye 3.3 Milyon Lira Çevre Kirliliği Cezası

15:12 - Gündem

Tıbbi Sekreter Eski Eşi Tarafından Öldürüldü

14:50 - Asayiş