?>

Muazzez Abacı için AKM’de tören düzenlendi

MUAZZEZ ABACI İÇİN AKM’DE TÖREN DÜZENLENİYOR

Genel - 8 ay önce

ABD’de hayatını kaybeden usta sanatçı Muazzez Abacı için İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Muazzez Abacı çok değerli bir sanatçıydı, aynı zamanda bir devlet sanatçısıydı. Hem sesiyle gönüllere taht kurmuştu, hem de halkın gönlünde taht kurmuştu. Bir halk sanatçısıydı" dedi.

Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle 12 Kasım Çarşamba günü 78. doğum gününde hayatını kaybetmişti. Abacı için İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi. "Sayın Muazzez Abacı çok değerli bir sanatçıydı"

Törende basın mensuplarına açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çok kıymetli bir sanatçımızı hiç beklenmedik bir anda, beklenmedik bir şekilde kaybettik. Bunun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Sayın Muazzez Abacı çok değerli bir sanatçıydı, aynı zamanda bir devlet sanatçısıydı. Hem sesiyle gönüllere taht kurmuştu hem de halkın gönlünde taht kurmuştu. Bir halk sanatçısıydı. Mekanı cennet olsun, ailesi başta olmak üzere tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi. "Kendisini halkımıza tanıtma fırsatı da bana nail oldu"

Törene katılan ünlü sanatçı Orhan Gencebay, "Büyük camiamıza onu davet ettik, geldi ve benim şirketimde beraber çalıştık, ilk çalışmalarını beraber yaptık. Orada bu bana nasip oldu ve Muazzez Hanım halkımızın çok sevdiği bir sanatçı oldu. 1974 yılında yapmış olduğumuz çalışmalar fevkalade sevildi. Halkımızın ilgisiyle star oldu. El gücü, yeterliliği en üst düzeyde olan bir sanatçıydı. Kişi olarak ta harika bir insandı. Kendisini çok severdim, o da beni çok severdi. Kendisini halkımıza tanıtma fırsatı da bana nail oldu. Şu anda duyguluyum da, Allah rahmet eylesin. Çok sevdiğim insan ve Türk musikisine hizmet etmiş, kolay kolay kendini beğenmeyen, sürekli dinleyen bir insandı. Tüm sevenlerine ve ailesine büyük sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu. "Onun sesiyle Türk sanat müziğine yöneldim, ilgim arttı"

Sanatçı Selami Şahin, "Her şey boş, üzülmemek elde değil. Onun yeri dolmaz. Kişilik olarak, dost olarak çok iyiydik biz. Üzüldüm, üzülmek, gözyaşı ölüyü yakarmış. Hayratını yapacaksın. Allah ailesine sabır versin, mekanı cennet olsun. Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Onun yeri dolmaz. Kaç yıl zarfında çok fazla sanatçı kaybettik. Muazzez Hanım benden 1 yıl küçük" dedi.

Sanatçı Muazzez Ersoy ise, "Hepimizin başı sağ olsun, onun tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Ben Türk sanat müziğini onun güzel sesiyle sevdim, onun sesiyle Türk sanat müziğine yöneldim, ilgim arttı. O çok efsane bir sanatçıydı, inanılmaz bir sesti. Berrak bir ses, bülbül gibi şakıyan. Gökyüzünden bir yıldız daha kaydı. Allah tüm sevenlerine, ailesine sabır versin. Cennet mekanı olsun. Hastane sürecinde Amerika’da ailesinin yanında olduğu için görüşme fırsatımız olmadı" diye konuştu. "Çok sık görüşmesekte birbirimizi çok severdik, sayardık"

Usta isim Emel Sayın da, törende gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Muazzez çok önemli bir sanatçıydı, hepimizin çok değerli sanatçısı, benim için de öyle. Onun dışında benim çok sevdiğim yakın arkadaşımdı Muazzez. Çok sık görüşmesekte birbirimizi çok severdik, sayardık her zaman. Onun için acım daha da büyük. 60’lı yıllardan itibaren tanışırdık, onu iyi tanıyorum. Çok güzel bir insan olduğunu biliyorum" dedi.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, ünlü sanatçılar Muazzez Ersoy, Orhan Gencebay, Selami Şahin, Emel Sayın, Abacı’nın kızı Aslı Saba Abacı ve çok sayıda sanatçı ve seveni katıldı. Abacı’nın cenaze namazının 17 Kasım Pazartesi günü öğle namazının ardından Ankara Kocatepe Camii’nde kılınacağı, daha sonra da Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Beykoz’da trafik kazası geçiren Özgü Namal hastaneden taburcu oldu

2025-11-12 14:51 - Magazin

Karagöz Festivali dünyayı Bursa’da buluşturuyor

2025-11-13 10:41 - Magazin

Melek Baykal, Jess Molho’nun boşanma davasında tanık olarak dinlendi

2025-11-10 16:26 - Magazin

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Bodrum’da yargılanan 14 sanıktan 7’si tahliye oldu

2025-11-11 09:20 - Asayiş

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Alpargün Apartmanı davasında müteahhit, ’Olursa olsun’ diyerek hakaret etmiş

2025-11-14 14:19 - Asayiş

Bodrum Belediyesi’nden Çevreyi Kirletenlere 19 Milyon Lira Ceza

2025-11-13 15:30 - ÇEVRE

Denizden cesedi bulunan kız çocuğunun kimliği belirlendi aile gözyaşlarına boğuldu

2025-11-11 17:08 - Asayiş

Mehmet Oktay’dan Suç Duyurusu

2025-11-13 16:45 - Marmaris

İlgili Haberler

Muğla’da tarım ve orman zirvesi

22:23 - Genel

Devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resepsiyon verildi

20:39 - Genel

Muğla Akyaka bu defa fahiş WC ücreti ile gündeme geldi

18:20 - Genel

Gebze’de yeni imar yolları açılıyor: Hedef 400 kilometre

17:13 - Genel

Büyükşehir, Nilüfer’de yeni yollar açıyor

17:06 - Genel

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş