?>

Mudanyalı kadınlara ücretsiz hukuki destek

Mudanya belediyesi ve bursa barosu, şiddete maruz kalan veya şiddet riski altındaki kadınlara ücretsiz hukuki destek sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Genel - 3 ay önce

Mudanya Belediyesi ve Bursa Barosu, şiddete maruz kalan veya şiddet riski altındaki kadınlara ücretsiz hukuki destek sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı adımlar atan Mudanya Belediyesi, kadınların güçlendirilmesine yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun’un imzaladığı protokol kapsamında kadınlara ücretsiz hukuki danışmanlık, eğitim ve farkındalık çalışmaları sunulacak.

Başkan Dalgıç, kadın hakları konusunda Mudanya Belediyesi kadın meclis üyelerinin büyük çaba gösterdiğini vurgulayarak, Cumhuriyet devrimlerinin kadınların toplumdaki yeri açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. "İhtiyacı olan her kadına destek olacağız"

Mudanya’da kadının eşit şartlarda yaşaması ve mağduriyetler karşısında destek alması için çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Dalgıç, bu kapsamda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kadın Eşitlik Merkezi’ni hayata geçireceklerini açıkladı. Dalgıç, şöyle konuştu:

"Kadına yönelik şiddetin sadece hukuki değil, aynı zamanda sosyal bir boyutu da var. Bu nedenle Mudanya’ya destek mekanizmalarını güçlendiren bir merkez kazandırıyoruz. İhtiyacı olan her kadına yardımcı olmak istiyoruz. 6284 Sayılı Kanun önemli bir düzenleme olsa da bazı noktalarda yetersiz kalıyor. Özellikle kadının hiç tanımadığı biri tarafından şiddete uğraması durumunda hukuki boşluklar doğabiliyor. Bu iş birliği bizim için çok kıymetli; attığımız bu adım geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor."

Bursa Barosu Başkanı Öztosun ise, "Atatürk’ün kadına verdiği değer, eşit toplum, çağdaş değerler konusundaki devrimleri bizim mücadelemizin ana hatlarını oluşturuyor. Cumhuriyet devrimi okula giden kız çocuklarının yüzündeki gülümsemedir. İş birliği için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Kurum: "Yavrularımızı sağlam yuvalara kavuşturmak için ilk adım sizden, yarısı bizden"

18:11 - Genel

Kayseri protokolü Soğanlı Vadisi’nde buluştu

17:15 - Genel

GETOB BAŞKANI AYGÜN’ÜN MUTLU GÜNÜ

16:48 - Genel

Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesinden duygulandıran Babalar Günü paylaşımı

16:11 - Genel

Yeşil alanlarda ilaçlama çalışması sürüyor

16:07 - Genel

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel