?>

Müdür Düzgün: "256 kesim yeri için onay verildi"

BALIKESİR TARIM İL MÜDÜRÜ DR. HÜSEYİN DÜZGÜN, İL GENELİNDE 27 MEZBAHA VE KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA GEÇİCİ OLARAK İZİN VERİLEN 256 KESİM YERİ İÇİN ONAY VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

Genel - 2 hafta önce

Balıkesir Tarım İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, il genelinde 27 mezbaha ve Kurban Bayramı dolayısıyla geçici olarak izin verilen 256 kesim yeri için onay verildiğini açıkladı. Müdür Düzgün, kurban ibadeti için hayvan alacak vatandaşların hayvan pazarlarında görevli Tarım İl Müdürlüğü görevli veterinerlerine danışabileceklerini söyledi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Balıkesir hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesinde açıklamalarda bulundu. Müdür Düzgün, "Her yıl olduğu gibi taleplerimiz olacak. Hayvanlarını satmak için getiren celeplerimiz, yetiştiricilerimiz muhakkak belgelerini alarak aşısı yapılmış, küpelenmiş olarak buraya gelsinler. Hayvan satış yerine sağlıklı hayvanlarını getirsinler. Biz tüm veteriner arkadaşlarımızla, ruhsatlı hayvan pazarı yerlerine veteriner arkadaşlarımız kontrol edecekler. Yetiştiricilerimizin buna dikkat etmesi gerekli. Alıcılar olarak da Allah rızası için kesecekleri kurbanları alırken sağlıklı olmasına baksınlar. Büyükbaşta 2 yaşından büyük olmalı, küçükbaşta 1 yaşından büyük olmalı. Anlıyorsa kendisi baksın, anlamıyorsa bizim veteriner arkadaşlara gösterebilirler" dedi.

Müdür Düzgün, alınan önlemlerle ilgili şöyle konuştu: "Ayrıca bakanlığımızın ’Tarım cebimde’ diye bir uygulaması var. Hayvanın küpe numarasını yazarak yaşını kontrol ederek sağlıklı bir hayvan alabilir. Sağlıklı, ibadete uygun bir hayvanı bu yolla alabilir. Balıkesir’de Türkiye’ye göre çok az gözüken bir uygulama var. 27 mezbahamız var ki Türkiye’nin en fazla mezbahası olan iliz. 256 adet hayvan kesim yeri için onay vermişiz. Bunlar pejmürde bir yer değil, üzerini kapattığınızda mezbaha olarak da kullanılabilecek bir yer. Hayvan kesim yeri sahipleri, yan tarafta kurbanlık olarak satacağı hayvanları da 6 ay öncesinden besleyip kurban günü de kesimini sağlıyor. Hayvanlarını kesen yetiştiricilerini olay yerinde de görerek müdahale ediyoruz. Diğer illerde sokakta kesim gibi sorunlar bu sebeple bizim ilimizde gözükmemektedir. Vatandaşların kurban kesim yeri dışında kurban kesmesini uygun bulmuyoruz. Gerek kurban kesim yerinde, gerek köylerde, gerek mezbahada kurban kesen vatandaşlarımızdan istirhamımız şudur. Hayvanın içini açtı, kanser benzeri tomurcuklar, tüberküloz benzeri durumlar, karaciğerinde, akciğerinde olağan dışı bir şey gördüğünde onlara bilgi verip danışsınlar. Sağlıksız bir ürün tüketerek kendi sağlığını riske atmaktan kurtulacak, tüberküloz hastalığı çıkacak olursa veteriner arkadaşın tespiti ile vatandaşa belli oranda bunun fiyatını belli oranda ödüyoruz. Karantina işlemlerini başlatıyoruz. Görevlilerimize ve ibadetini yapan vatandaşımıza bu bilgiyi de vermek istiyoruz. İlimizde, veteriner arkadaşlarımız dolaşıyor. Kontrollerimiz yanında kurban tatili boyunca gıda mühendisi arkadaşlarımız da nöbetçi olacak. Sıra dışı bir durum olursa, muhakkak il veya ilçe müdürlüklerine haber versinler. Yetiştiricilerimizin, çiftçilerimizin ibadeti yapmak için kurban alan vatandaşlarımızın rahat bir kurban geçirmesi için önlemleri aldık, Valimizin de talimatlarını aldık. Balıkesirli vatandaşlarımızın da şimdiden bayramını tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Torbacı operasyonunda 1 kişi tutuklandı

2026-05-11 16:48 - Asayiş

KURVAZİYER TURİZMİ MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-05-12 15:11 - Marmaris

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem