?>

Müdür Tosun: "Mesleki ve teknik eğitim yetenekli gençleri bekliyor"

Adıyaman il milli eğitim müdürü ali tosun, mesleki ve teknik eğitimin önemi, mesleki ve teknik eğitimde sektörle iş birliği, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve öğrencilerin kendi yetenek ve becerilerine göre meslek seçmelerinin gerekliliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İnsan - 10 ay önce

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, mesleki ve teknik eğitimin önemi, mesleki ve teknik eğitimde sektörle iş birliği, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve öğrencilerin kendi yetenek ve becerilerine göre meslek seçmelerinin gerekliliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Müdür Tosun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öncülüğünde hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesinin, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak nitelikli iş gücünü yetiştirmek adına büyük bir adım olduğunu belirtti.

Mesleki eğitimin sadece bireylerin meslek sahibi olmaları için değil, aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlamak için de kritik bir rol oynadığını vurgulayan Müdür Ali Tosun, "Sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu donanımlı ve yetkin bireylerin yetiştirilmesinin ancak mesleki ve teknik eğitimle mümkündür. Özellikle sanayinin geliştiği bölgelerde mesleki eğitimin daha da güçlendirilmesi gerekmektedir. Öğrencilerin eğitimleri boyunca mesleki becerilerini arttırmak, onlara burs ve döner sermaye kapsamında ücret sağlamak, staj imkanı sunabilmek ve öğrencilerin mezun olduğunda iş bulmalarını sağlamak amacıyla 2024 yılında 9 işletme ile mesleki ve teknik eğitimde iş birliği protokolü imzalandı" dedi.

Öğrencilerin kendi yetenek ve becerilerine uygun meslekleri seçmelerinin hem bireysel başarılarını hem de iş dünyasındaki verimliliği artıracağını belirten İl Milli Eğitim Müdür Ali Tosun, "Bu noktada ailelerin ve eğitimcilerin yönlendirme sürecindeki sorumlulukları büyük. Öğrencilerin erken yaşta meslekleri tanımaları ve yeteneklerine uygun alanlara yönlendirilmelerinin gelecekte daha mutlu ve başarılı bireyler olarak topluma kazandırılmaları sağlanacak. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi için çalışmalara devam ediyoruz. Tüm sektör temsilcileri, veliler ve eğitimcilerle iş birliği içinde hareket ederek öğrencilerin mesleki eğitimden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

İlgili Haberler

Damda kar temizlerken üzerlerine çığ düştü

22:59 - İnsan

Yolu kapanan köydeki hastanın ilaçları için ekipler seferber oldu

22:47 - İnsan

Kütahya’da eğitime 1 gün ara

21:59 - İnsan

Samsun’da kar çocuklara eğlence, sürücülere çile oldu

20:57 - İnsan

UMKE ekipleri iki hastayı hastaneye ulaştırdı

20:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan