?>

Muğla aile platformu’ndan “çocukların güvenli eğitim hakkı” açıklaması

Muğla Aile Platformu, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki özel bir ortaokulda yaşandığı öne sürülen gelişmelere ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Genel - 2 saat önce

Muğla Aile Platformu, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki özel bir ortaokulda yaşandığı öne sürülen gelişmelere ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Platform, çocukların sağlıklı gelişimi, ailelerin eğitim sürecindeki söz hakkı ve eğitim ortamlarının korunmasına yönelik taleplerini kamuoyuyla paylaştı.

27 Haziran 2026 tarihli açıklamada, söz konusu okulda cinsiyet geçişi yaptığı belirtilen bir kişinin öğretmen olarak görev alacağının duyurulmasının ve okulda bu konuya ilişkin planlanan etkinliklerin ailelerde endişe oluşturduğu ifade edildi. Platform, bunun münferit bir olay olmadığını savunarak, eğitim kurumlarında “toplumsal cinsiyet” başlığı altında yürütülen uygulamalara karşı olduklarını belirtti.

Açıklamada, çocukların eğitim süreçlerinde pedagojik ilkelerin esas alınması gerektiği vurgulanırken, ailelerin eğitimle ilgili karar süreçlerinde daha etkin olması gerektiği ifade edildi. Ayrıca eğitim kurumlarında çocukların biyolojik gerçeklikten uzaklaştırıldığı ve kimlik karmaşasına sürüklendiği iddialarına yer verildi.

Muğla Aile Platformu, devlet ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağrıda bulunarak aile yapısını ve çocukların gelişimini koruyacak anayasal ve yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep etti.

Basın açıklamasının sonunda platform, çocukların güvenli eğitim hakkını, ailelerin söz hakkını ve toplumun değerlerini savunmaya devam edeceklerini belirterek, bu konuda sivil toplum kuruluşları ve ailelerle birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

Gençlerle buluşan Bayhan: "Şarkılara dalıp gidiyorum"

2026-06-23 16:24 - Magazin

"GÜÇLÜ KADROYLA YOLA DEVAM"

2026-06-23 14:33 - Marmaris

MARMARİS KAPALI ÇARŞI ESNAFINDAN PROTESTO

2026-06-24 13:07 - Marmaris

Çorum’da zincirleme kaza: 2 yaralı

2026-06-26 02:14 - Asayiş

MARMARİS HALK OYUNLARI EKİBİ ULUSLARARASI FESTİVALDE SAHNE ALACAK

2026-06-24 14:32 - Marmaris

TIRA ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ RUS KADIN HAYATINI KAYBETTİ

2026-06-24 13:53 - Asayiş

Terme Yaz Festivali’nde Zara rüzgarı

2026-06-20 21:30 - Magazin

Profesyonel makyaj sektörü Bakü’de bir araya geldi

2026-06-24 13:50 - Magazin

Direksiyon başında kalp krizi geçiren tanker sürücüsü hayatını kaybetti

2026-06-21 01:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 100 öğrenci ve ailelerine özel geleneksel piknik programı düzenledi

22:28 - Genel

Samsun’da AFAD koordineli deprem tatbikatı

22:06 - Genel

Bünyan’da tarih ve lezzetin buluştuğu nokta ‘Değirmen Restoran’ açıldı

22:02 - Genel

Eski Kuşadası Belediye Başkanı Berberoğlu hayatını kaybetti

21:13 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Sakarya’da Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı

20:03 - Genel

Günün Manşetleri

Alevlerle biçerdöver yarışı: Yangının dibinde zamanla yarış

17:04 - Asayiş

Özgür Özel: "Ya bu oyunu bozacağız ya yeni bir yol açacağız"

16:45 - Siyaset

Amanos Ultra Trail çocuk koşusuyla başladı

16:34 - Spor

13 yıl sonra çözülen kayıp dosyasında 2 tutuklama

16:15 - Asayiş

Tamir etmek istediği harman makinesine düşen genç şahıs öldü

15:56 - Asayiş