?>

Muğla Büyükşehir İtfaiyesi'nden Bayram Uyarısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları olası yangınlar ve trafik kazalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Gündem - 6 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri, vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha huzurlu ve rahat geçirebilmeleri için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 447 personel 169 araç ile bayramda teyakkuzda olacak.

Bayram tatili öncesinde vatandaşları olası yangın ve trafik kazalarına karşı uyaran Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bayram süresince artan araç trafiği, mangal yakımı, kurban kesimi ve açık alanlardaki etkinlikler nedeniyle yangın ve kaza riskinin de yükseldiğine dikkat çekti

Yangın Riski ve Elektrik Kazalarına Karşı Uyarı

Özellikle ormanlık ve makilik alanlarda ateş yakılmasının yangın riskini ciddi ölçüde artırdığına dikkat çeken Büyükşehir İtfaiyesi, rüzgârlı havalarda ateş yakılmaması, yakılan ateşin ise tamamen söndürüldüğünden emin olunması gerektiğini vurguladı.

Kurban kesimlerinin, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen denetimli kesim noktalarında yapılmasının önemine değinilen açıklamada, bu alanlarda yangın söndürücülerin hazır bulundurulması ve hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiği hatırlatıldı.

Ayrıca kesim işlemleri sırasında kullanılan elektrikli aletlerin sağlam ve güvenli olması, uzatma kablolarının hasarsız olması ve ıslak ellerle elektrikli cihazlara temas edilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Acil Durumlarda ‘112’yi Arayın’ Hatırlatması

Büyükşehir İtfaiyesi, bayram tatilinde özellikle yollarda yoğunluğun artması nedeniyle sürücülerin hız limitlerine uyması, emniyet kemeri takması, alkollü araç kullanmaması ve yol koşullarına dikkat etmesi gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, araçlarda yangın ve kaza anında hızlı müdahale için temel yangın söndürücü ve ilk yardım malzemelerinin bulundurulması önerildi.

Büyükşehir İtfaiyesi, bayram boyunca tüm ekiplerin teyakkuzda olacağını ve vatandaşların olası bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak hızlıca yardım isteyebileceklerini belirtti. 

Başkan Aras: “Bayram Boyunca Ekiplerimiz 7/24 Teyakkuzda Olacak”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Kurban Bayramı’nda Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olan Muğla’ya yerli ve yabancı misafirleri beklediklerini, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri ile bayrama hazır olduğunu belirtti. Başkan Aras: “Bayramlar, paylaşmanın, birlik olmanın, sevdiklerimizle bir araya gelip güzel anılar biriktirmenin en güzel zamanları. Ama biliyoruz ki, bazen küçük bir ihmal büyük sorunlara yol açabiliyor. Bu yüzden özellikle yangınlara ve trafik kazalarına karşı çok dikkatli olmalıyız.

Vatandaşlarımızdan özellikle havaların ısınmasıyla ormanlık ve makilik alanlarda ateş yakmamalarını rica ediyoruz. Orman yangınları konusunda Muğla hassas bir bölge. Kurban Bayramı tatilinde özellikle ormanlık alanlarda mangal için ateş yakılmaması ve dikkatli olunması büyük önem taşıyor. Ayrıca vatandaşlarımızdan, kurban kesimlerini belirlenen alanlarda gerçekleştirmelerini ve hijyen ile güvenlik kurallarına titizlikle uymalarını önemle rica ediyorum. Bayram yoğunluğu nedeniyle trafikte de kurallara uymanın, emniyet kemeri takmanın ve dikkatli olmanın hayat kurtardığını da unutmamak gerekir. Bayram boyunca ekiplerimiz 7/24 teyakkuzda olacak. Tüm vatandaşlarımıza sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir bayram diliyorum.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Cildinizin Kurtarıcısı Hametan Krem

2025-05-30 17:11 - Genel

İlgili Haberler

Sarıkamış kayak sezonuna "Merhaba" dedi

21:09 - Gündem

TESKİ’den "planlı altyapı çalışması" açıklaması

20:38 - Gündem

Edirne’de su borularındaki patlaklar vatandaşın tepkisini çekiyor

18:17 - Gündem

Şırnak’ta karda mahsur kalan 12 kişi 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

17:45 - Gündem

MUSKİ’den Milas Bozbük ve Kazaklı mahalleleri içme suyu açıklaması

17:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel