?>

Muğla Büyükşehirden öğrencilere eğitim desteği

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İLKOKUL, LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ VERİYOR.

Ekonomi - 3 yıl önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere vereceği desteği arttırarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl verdiği desteği bu yıl yüzde 70 arttırarak üniversite öğrencilerine 4 bin 80 TL’ye yükseltti. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilkokul ve lise öğrencilerine kıyafet desteği, eğitim için uzaktan gelen üniversite öğrencileri için konaklama imkanı sağlıyor.

Üniversite öğrencilerine geçici konaklama desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin farklı illerinden üniversite eğitimi için Muğla’ya gelen öğrencilere de kapılarını açtı. Çalışmalar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi, öğrenci olarak Muğla’ya gelen gençlere yurtlarına yerleşme sürecinde geçici konaklama desteği verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin geçici konaklama desteği 19-29 Eylül tarihlerini kapsayacak.

Büyükşehir kıyafet desteği de verecek

Büyükşehir Belediyesi eğitim desteğinin yanı sıra ilkokul ve lise öğrencilerine 600 TL kıyafet desteğinde bulunacak. Okul kıyafeti desteğinden faydalanacak olan öğrencilerin TC Vatandaşı olması, ailenin Muğla ilinde ikamet ediyor olması, devlet okulunda öğrenim görüyor olması, hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inin altında olması, okul kıyafeti faturasını ibraz etme koşulları yer alıyor.

Başvuru tarihi 31 Aralık 2022’de sona erecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere verilecek olan eğitim desteği başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Eğitim desteğinden faydalanmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi’nin 444 4801 nolu çağrı merkezinden Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına başvuruda bulunabilecekler.

Başkan Gürün: “Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz”

Muğlalı öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmak istediklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Öğrencilerimiz geleceğin Türkiye’si için çok önemli bir noktada bulunuyorlar. Biz de öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almaları ve gittikçe zorlaşan geçim sıkıntısına bir nebze çare olabilmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sadece eğitim hayatına odaklanmaları ve bu doğrultuda başka etkenleri kendilerine dert edinmemeleri görüşündeyiz. Günümüz şartlarında bu pek mümkün gözükmese de biz Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Keser Marmariste konser verdi

2022-09-04 12:30 - Magazin

CHP’Lİ GİRGİN: GİRESUN ESNAFI ‘DÜKKANI KAPATIYORUZ’ DİYOR

2022-09-08 12:37 - Siyaset

Enerjisiyle tatilcileri coşturdu

2022-09-07 16:30 - Magazin

Bodrumda yerli ve yabancı turistler DJ performans ile eğlendi

2022-09-07 16:30 - Magazin

AK Parti’li Gökcan: “Beceriksizlik, vizyonsuzluk eşittir CHP”

2022-09-06 18:00 - Siyaset

CHP’Lİ GİRGİN: KARABEL TÜNELİNİN AKIBETİ NEDİR?

2022-09-06 10:46 - Siyaset

GİRGİN; BEKÇİLER YOLU ÖLÜM YOLU OLMASIN!

2022-09-03 16:19 - Siyaset

CHP’Lİ GİRGİN: İLAÇ ÇİLESİNİ ÇÖZÜN

2022-09-02 12:14 - Siyaset

Ünlü antikacıdan müzayedede sürpriz evlilik teklifi

2022-09-03 17:30 - Magazin

YK Enerji, 112 Acil Sağlık Hizmetlerine santral bünyesinde istasyon kurdu

2022-09-01 14:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı’ndan GSO’ya ödül

13:18 - Ekonomi

Kırkağaç Kavunu’nda tohumlar toprakla buluştu

13:07 - Ekonomi

Malatya’da betonla kapatılan petrol kuyuları yeniden gündemde

13:03 - Ekonomi

Bakan Bolat: ‘‘Hizmet ihracatı hedefi 121 milyar dolar’’

12:44 - Ekonomi

Zonguldak’ta TKDK desteğiyle süt toplama kapasitesi arttı

12:30 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset