?>

Muğla’da Gençlik Meclisi kuruluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yerel yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlamak amacıyla "Gençlik Meclisi" projesini oy birliğiyle kabul etti.

İnsan - 2 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yerel yönetim süreçlerine doğrudan katılımını sağlamak, fikirlerini ifade edebilecekleri ve projelerini hayata geçirebilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Gençlerin toplumsal yaşama daha aktif katılımını hedefleyen "Gençlik Meclisi" projesi, Haziran Ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni kurulacak Gençlik Meclisi, kentte yaşayan gençlerin yerel yönetime katılımını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda demokratik süreçlerde deneyim kazanmalarına da imkan tanıyacak. Bu platform sayesinde gençler, kent yaşamına dair önerilerini ve eleştirilerini doğrudan yönetime iletebilecek, sosyal, kültürel, çevresel ve eğitim alanlarında kendi projelerini geliştirme fırsatı bulacak.

 

Muğla Gençlik Meclisi 70 gençle kuruluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla Muğla Gençlik Meclisini kuruyor. Meclis, toplam 70 genç üyeden oluşacak ve üyeler, Belediye Meclisi’nin Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından başvuru yapan adaylar arasından belirlenecek.

Gençlik Meclisi’nin oluşturulmasında temsil çeşitliliği ve adil katılım ilkeleri gözetilecek. Üyelik yapısında şu kontenjanlar esas alınacak: Yüzde 40 oranında Muğla’da bulunan liseler ve üniversitelerde eğitim gören öğrencilerden, yüzde 20 oranında Muğla’daki gençlik odaklı sivil toplum kuruluşları ile gençlik yapılanmalarından, yüzde 10 oranında kamu kurumlarının gençlik temsilcilerinden, yüzde 30 oranında, bağımsız olarak başvuran, Muğla’da ikamet eden gençlerden seçilecek.

Gençlik meclisine, Muğla il sınırları içerisinde ikamet eden 15-30 yaş arasındaki gençler başvuruda bulunabilecek. Üyelik başvuruları, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet adresi www.mugla.bel.tr üzerinden yayınlanan form aracılığıyla yapılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen gençlerin formu eksiksiz şekilde doldurarak sisteme iletmeleri yeterli olacak.

Başkan Aras "Yerel yönetim anlayışımızı gençlerin enerjisi ile buluşturacağız"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Gençlik Meclisi’nin, gençlerin yerel yönetimlerle güçlü bağlar kurmasına, toplumsal dayanışmanın güçlenmesine ve katılımcı demokrasinin teşvik edilmesine katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Bu meclis, gençlerimize sadece fikirlerini ifade etme alanı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda onların çözüm üretme süreçlerine katılımını da destekleyecek. Yerel yönetim anlayışımızı gençliğin enerjisiyle buluşturmak istiyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Gazze için Siirt’te ses yükseldi: "Sessizlik ihanettir"

21:53 - İnsan

Sinop’ta olta avcıları sürdürülebilir balıkçılık için bilgilendirildi

19:50 - İnsan

Sinop’ta Kur’an kursu öğrencileri bilgilendirildi

19:42 - İnsan

Kastamonu’da baraj gölünde hayatını kaybeden çocuk son yolculuğuna uğurlandı

18:19 - İnsan

Akçakoca’da olta balıkçılığına yoğun ilgi

17:20 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaşlı çiftten alkışlanacak bağış

15:15 - İnsan

Fenerbahçe, Feyenoord maçı hazırlıklarına devam etti

14:45 - Spor

Türkiye’nin Filistin meselesinde bugüne kadar attığı adımlar

14:43 - Siyaset

Üzerine kaynar su dökülen adam hastanelik oldu

14:08 - Asayiş

2 yaşındaki çocuk balkondan düştü

13:56 - Asayiş